Viimastel aastatel pole kohalikul tasandil keegi neile suurt vastupanu osutada suutnud, kuid mehed midagi kerget eeloleval nädalavahetusel ei näe. Reedel alustatakse veerandfinaalidega, laupäeval ootavad ees poolfinaalid ning pühapäeval kella 17st alates toimuvad suurejoonelised finaalid. Info leiab SIIT!

"Iga vastast peab võtma tõsiselt. Poksis võib tulla löök ka sealt, kust ei oota, mistõttu ei tohi vastast kunagi alahinnata. Ring näitab, kes on kes!" tõdeb Ainar Karlson, keda pole kodustel meistrivõistlustel alistada suudetud juba 2006. aastast alates. See tähendab, et 26-aastane kohalik poksihiid asub püüdma kümnendat järjestikust tiitlit.

Suuri lubadusi kogenud sportlane võistluste eel siiski ei anna: "Soovin lihtsalt näidata, et poks on Eestis heal tasemel ja loodan, et Eesti rahvas hakkab selle vastu rohkem huvi tundma."
Noorem vend, 22-aastane Rain Karlson astus Eesti kõrgeimale poodiumile 2010. aastal ning asub püüdma oma viiendat järjestikust kuldmedalit (2011. aastal ta meistrivõistlustel ei osalenud).

"Eesmärk on kindlasti kuld. Loodetavasti saan end publikule näidata võimalikult palju! Eelmine aasta toimus võistlus Ida-Virumaal, aga tänavu on Tallinnas ehk minu kodus. Kindlasti on pinged natukene suuremad, kuna pere ja lähedaste ees on alati raske poksida ja tean, et eksimisruumi pole. Kindlasti tasub juba sellepärast kohale tulla, kuna tase on see aasta kindlasti tugevam kui eelmistel aastatel. Vastaste seas on paar uut nime, äkki on üllatajad?" mõtleb parim raskekaallane Rain Karlson.

Tõnis Grinkin - keskkaalu uus üllataja?

Viimastel aastatel Eesti poksimaastikul kiireid samme astuv 34-aastane Tõnis Grinkin võitis mullu Sillamäel poolraskekaalus ehk kuni 81-kilogrammiste seas hõbemedali. Nüüd teeb ta kaasa keskkaalus ehk kuni 75-kilogrammiste seas.

"Sel aastal proovin madalamas kaalus võistelda. Ehk õnnestub pikkuse ja kaalu suhet enda kasuks pöörata. Kindlasti olen võrreldes eelmise aastaga kiirem ja liikuvam, kuid kas ka tugevam, seda saab näha juba ringis," lausub Grinkin.

Tema raskeimaks vastaseks saab kindlasti olema valitsev meister Kaupo Arro. "Sõltub, kellega esimesel päeval kokku tuleb minna, kuid iga vastane võib olla ohtlik ja kedagi ei saa alahinnata. Eks eelmise aasta medalimeestega peab rohkem punnitama. Olen sellel aastal palju tööd teinud enda arengu paremuse suunas. Nüüd on aeg seda realiseerida!"