43-aastane Maria "Lulu" Sousa oli enda arvates ligi 1700 euro eest palganud inimese, kes pidi tema mehe tapma. Naisel polnud aga aimugi, et mees oli plaanist algusest peale teadlik.

"Kogemata oli ta pöördunud mehe nimega Gustavo poole, teadmata, et me oleme sõbrad," vahendab The Sun poksitreeneri sõnu. "Teadsin teda, kuna olin teda treeninud. Tal oli minevikus probleeme. Kui ta helistas ja ütles, et peab mind nägema, sest keegi soovis mu surma, mõtlesin, et ta teeb nalja."

"Töötasime välja plaani, mille kohaselt pidi ta lindistama, kuidas mu naine talle minu tapmise eest raha pakub, enne kui asitõendid politseile üle anname."

Roman ja Maria olid kohtunud 2007. aastal Texase salsaklubis Mi Luna. Naine jättis oma eelmise perekonna ja kolm last ning abiellus poksitreeneriga 2010. aasta aprillis. Kooselu oli vaja seaduslikuks muuta eelkõige sellepärast, et eelmisest mehest lahutanud Maria ei peaks iga paari kuu tagant käima kodumaal Mehhikos viisat uuendamas.

Puerto Rico juurtega Romani ja Maria elu kulges muretult kuni 2015. aasta alguseni, kuni poksiklubil tekkisid rahalised raskused. "Arvasin, et saime neist jagu, kuid järsku, tühja koha pealt, ütles Lulu, et tahab lahutust," rääkis Ramon, kes sai naise kurjast tapmisplaanist teada 2015. aasta keskel.

"Pärast salvestatud kohtumist, kus Gustavo teeskles, et teab kahte palgamõrvarit, viisime lindistuse politseinikule, kes oli šokeeritud, kuid tuli välja hea plaaniga. Nad palusid mul surnut teeselda, et nad saaksid Lulule pilte näidata."

FBI kaasabil tegid Texase politseinikud Ramonile meigi, mis pidi välja nägema, nagu oleks Ramonil kuul pähe lastud. Meees sõidutati Texase kõrbesse ja maeti juba varem valmis kaevatud hauda.

"Seal lamamine ja surnu teesklemine oli hirmuäratav. Kui ma Luluga kohtusin, ei kujutanud ma ette, et meie suhe sellisena võib lõppeda."

Pildid, mis tänaseks avalikuks on tehtud, viidi naisele näha, samal ajal kui meest ennast igaks juhuks kolm päeva hotellis luku taga hoiti.

Lulu reageeris piltidele, mida talle esitles end palgamõrvarina tutvustanud politseinik, naerupahvakuga. Ta mõisteti Conroe ringkonnakohtus mõrva kavandamise eest 2016. aasta oktoobris 20 aastaks vangi.