Viie divisjoni maailmameister ning kergkeskkaalu kuningas, kes karjääri jooksul kõik 45 matši võitnud, domineeris vastast täielikult. Mõneti isegi nii kindlalt, et see paljude jaoks üllatuslikult mõjus - oli ju vastane samuti võimas, karjääri jooksul 42 matši võitnud ja vaid ühe viigiga lõpetanud ning kuus kilogrammi raskem WBC-sarja (nüüdseks endine) maailmameister.

Kui kaks kohtunikku hindasid võidu Mayweatherile numbritega 117:111 ning 116:112, siis kolmas kohtunik, naine nimega CJ Ross, leidis, et tegemist oli viigiga ning andis punkte mõlemale 114. Tema hinnangul võitis seega kuus raundi Mayweather ning kuus raundi Alvarez.

ESPNi teleanalüütik, legendaarne poksitreener Teddy Atlas ei suutnud pärast punktide ettelugemist kuuldut uskuda, nimetades Rossi otsust "kriminaalseks" ja "korrumpeerunuks".

Isegi Golden Boy promotsioonifirma juht Richard Schaefer, kes on Alvarezi esindaja, oli imestunud. "Terve maailma vaatas seda matši ja loomulikult oli punktikaart häbiväärne. Kuidas saab selline kohtunik taas matši hinnata, pärast seda, kui ta (Manny) Pacquiao ja (Timothy) Bradley matšile hävitava hinnangu andis? Kuidas saab see jälle juhtuda?"

Schaefer tuletas sellega meelde aasta tagasi toimunud teise kergkeskkaalu hiiu, Pacquiao matši Bradley vastu, kus kohtunikud esimeselt võidu röövisid. Hilisema ülevaatuse järel tunnistati, et Pacquiao võitis, kuid tiitlit niisama enam reeglite järgi tagasi ei anta. Ka seal matšis hindas see sama Ross.

Boxing News Online kogus kokku poksimeedia 86 punktikaarti. Kõik määrasid võidu Mayweatherile, seejuures 21 neist ei andnud Alvarezile ühtegi raundivõitu ning ainult üks määras võidu alla kuuepunktilise vahega.

Ross teenis matši hindamise eest 8000 dollarit.

Juhtunu juures teebki enim meelehärmi matši järel toimuv, kus kohtuniku otsus Mayweatheri suurepärasele esitusele ning poksimaailmale, kes aastakümneid oma imidži eest võidelda on üritanud, taaskord tumeda varju heidab.

Mayweather nimetas Rossi otsust "naljaks". Legendi enda arvamust asjale näitab kõige paremini allolevas videos öeldu (alates 22. sekundist).