Ali pressiesindaa Bob Gunneli ütles CNN-ile, et seekordne haiglavisiit kestab eeldatavasti paar päeva ning tema seisund on normaalne

74-aastane Parkinsoni tõvega Ali oli viimati haiglas kuseteede infektsiooniga 2015. aasta jaanuaris. 2014. aasta detsembris raviti tal haiglas kopsupõletikku.

Endise nimega Cassius Clay on 1960. aasta olümpiavõitja ja 1964. aasta raskekaalu maailmameister. Viimase tiitli pälvis ta, kui nokauteeris seitsmendas raundis Sonny Listoni. Samal aastal ühines ta mustanahaliste ülemuslikkust kuulutava religioosse liikumisega NOI ning muutis oma nime Muhammad Aliks.

1967. aastal, kui ta keeldus minemast Vietnami sõtta, võttis maailma poksiliit temalt tiitlivöö. Ta määrati sõjaväekohuse mitte täitmise eest viieks aastaks vangi ja pidi maksma 10 000 dollarit trahvi. Kohtuotsuse edasi kaevates ta vanglakaristusest siiski pääses.

1996. aastal sai Alile osaks Atlanta olümpiatule süütamise au. President George W. Bush autasustas Alid 2005. aastal Vabaduse medali, mis on kõrgeim USA-s tsiviilisikutele antav autasu.