Kuna koondist on tabanud mõningane vigastustelaine, on suurimad lootused loomulikult esinumber Ainar Karlsonil – kümnekordsel kohaliku tandri meistril, kes teeb kaasa poolraskekaalus (kuni 81 kg). Kohti vähemalt kuue parema seas, mis tagab pääsu maailmameistrivõistlustele, asuvad püüdma ka kunagine juunioride Euroopa pronks Maksim Vilde (kuni 64kg) ning mitmekordne kodumaa parim Kirill Serikov (kuni 49kg).

„Füüsiline vorm on poistel väga hea. Serikov käis hiljuti Inglismaal treeninglaagris, kus sparris Euroopa meistri ja MM-pronksiga – tema ettevalmistuse kohta ei saa ühtegi halba sõna öelda,“ rääkis juuli lõpus Otepääl koondise laagrit läbi viinud peatreener Ervin Kade. „Vilde on teinud suure töö ära juba kaalu saamisega – see näitab, et ta on keskendunud. Seda oli näha ka Otepääl, kus ta sai kätt proovida kõigi teiste Eesti, kuid ka Soome parematega.“

Rain Karlson jääb Emilt eemale

Poksikoondist tabas hiljuti uus tagasilöök, kuna raskekaalu mitmekordne meister Rain Karlson vigastas sparringutreeningul paremat kätt ning ei saa seetõttu lähiajal Eestit esindada.

„EM on oluline, sest esimesed kuus saavad sealt pileti maailmameistrivõistlustele, mille näol on tegemist esimese võimalusega tagada koht Rio olümpiale. Kuna Rain ning endiselt samuti käevigastusega kimpus olev Kaupo Arro EMil ei osale, peavad nad olümpiapileti tagamiseks esinema edukalt järgmisel aastal toimuvatel kvalifikatsiooniturniiridel,“ selgitas koondise peatreener Ervin Kade olukorda.

Karlsoni enda sõnul paraneb käe seis siiski jõudsalt: „Järgmisest nädalast peaksin taas saama teha tugevamaid treeninguid. Kindlasti olen valmis võitlusse astuma oktoobris toimuvatel sõjaväelaste maailmamängudel.“

Euroopa meistrivõistlused toimuvad Bulgaarias 7. kuni 15. augustini.