Matš Whyte'i ja Rivase oli enamasti kergelt briti kontrolli, ehkki Whyte oli üheksandas raundis väga lähedal kaotusele, kui kolumbialane mehe siruli lõi. Britt suutis siiski jätkata ning Whyte valiti lõpuks kohtunike poolt üksmeelselt matši võitjaks punktidega 115:112, 115:112, 116:111.

"Ma läksin liikumisse, kuid jalad läksid risti ja ta tabas mind löögiga näkku," rääkis Whyte pärast kohtumist. "Võitsin kõik raundid peale tolle."

"Ma tahtsin sõda ja selle ma ka sain! Rivas on suurepärane poksija. Ta on väga tugev vastane ning austan teda väga," lisas britt.

Whyte'ist sai WBC vahevöö omanikuks ning tal on õigus välja kutsuda WBC tiitlivöö omanik Deontay Wilder. Järgmise 12 kuu jooksul peakski suur WBC tiitlimatš briti ja ameeriklase vahel aset leidma, kuigi Wilderil on enne seda veel ees korduskohtumine Tyson Furyga. Tõenäoliselt läheb ameeriklane enne Whyte'ga kohtumist uuesti ringi ka Luis Ortiziga.

Karjääris ühe kaotuse kõrvale 26. võidu saanud Whyte on juba enam kui poolteist aastat olnud tiitlivööd hoidva Wilderi järel WBC edetabeli esimene poksija, edestades kaasmaalasi Tyson Furyt ja Anthony Joshuad.