Kiirelt sai viimane olümpialootus läbi kuni 52-kilogrammiste seas poksinud Kirill Serikovil, kes tervelt 473 poksija osalusega turniiril kohe avaringis langes, jäädes kohtunike ühehäälse otsusega alla tadzikile Fayzan Rakhmatsoevile.

Serikov oli eestlastest aga ainuke, kes võitu kirja ei saanud. 11-kordne Eesti meister Ainar Karlson alustas turniiri poolraskekaalus suurepäraselt, olles oma vastasest, moldaavlasest Viktor Ialimovist igas elemendis üle.

Teises ringis tuli eestlasel vastamisi astuda turniiri teise asetusega sakslasest Serge Michelist. Rahvusvaheliselt kardetud poksija Michel, kes mõni kuu tagasi alistas Saksamaal toimunud parimate amatöörpoksijate turniiril ammu pileti Riole lunastanud horvaadi Hrvoje Sep'i, on seniRio piletita vaid seepärast, et mees kohtus märtsis toimunud Euroopa kvalifikatsiooniturniiril loosi tahtel juba teises ringis briti Joshua Buatsiga - Rio olümpia ühe favoriidiga, kes Euroopa kvalifikatsiooniturniiri kinni pani.

Karlson jäi tugevale sakslasele kindlalt alla, kaotades kahes raundis vastavalt kahe ja kolme punktiga.

Parimana näitas end Bakuus kergekeskkaallane ja hiljuti uues avatud Liivalaia tänaval asuvas Kalev-Boxingu poksiklubis treenerina töötav Kaupo Arro.

Arro alistas oma esimese vastase, tugeva kuubalase Abraham Josue Mora Calderoni ülikindlalt kohtunike 3:0 otsusega. Seejuures võitis ühe kohtuniku arvates Arro matši tulemusega 29:26. Loosi tahtel otsepääsu teise ringi viinud Arrot ootas kolmandas ringis ees teise asetusega britt Kelly Joshua - 22 aastane amatöörpoksi tõusev talent, kes tegi meeste seas suurturniiri debüüdi alles möödunud aastal toimunud Euroopa meistrivõistlustel ning võitles seal end koheselt pronksile. Arro andis vägeva lahingu, kuid pidi Joshuale siiski alla vanduma.

Sellega lõppesid Eesti kolme poksi suurnime (raskekaallane Rain Karlson ei osalenud kvalifikatsiooniturniiril käevigastuse tõttu) lootused pääseda mitu kümnendit kestnud "põua" järel esindama olümpiamängudel sini-must-valget lippu.

Mis saab meestest edasi?

Kuulduste kohaselt ootab Kaupo Arrot ees profipoksija karjäär. Viiekordne Eesti meister on võimeline koheselt kandadele astuma nii Mirkko Moisarile kui Pavel Semjonovile. Samas ei tähenda profiks astumine lõppu olümpialootusele, sest alates sellest aastast on lubatud erikvalifikatsioonivõistlustel suurturniirile pääsu püüda ka profipoksijatel. Võimalik on ka Serikovi ja Karlsoni edasi astumine profimaailma.