Kuigi Ali teatas mitu aastat tagasi, et inimesed pääsevad tema matustele tasuta, on osad inimesed püüdnud tema surma pealt siiski kasu lõigata.

Juba samal päeval, kui hakati Ali naise Lonnie eestvedamisel Louisville'is jagama pääsmeid poksikuulsuse matustele, ilmusid need ka mustale turule. Kokku jagati kolmapäeval KFC YUM! Centre spordiareeni ees fännidele 15 000 piletit, mis said otsa ligi tunniga. Internetist võib leida pileteid hinnaga 50 dollarit tükk.

"Minu jaoks on tülgastav ja hämmastav, et keegi üritab Muhammad Ali ärasaatmise pealt kasu lõigata," ütles Ali perekona pressiesindaja Bob Gunnell AP-le. "Muhammad Ali tahtis, et see oleks tasuta üritus ja kõigile avatud."

Ali matustel on lubanud kõne pidada teiste seas USA endine president ja Ali kauaagne sõber Bill Clinton.

Ali planeeris oma matuste programmi ise juba aastaid tagasi. Tema lähedased, kes tal seda teha aitasid, allkirjastasid vaikimise lepingu ning seetõttu ongi enamus reedel aset leidma hakkavaid sündmusi veel saladuses.

Teada on, et Ali kaheksa kirstukandja seas on näitleja Will Smith, kes mängis nimirolli 2001. aasta filmis "Ali", ning endine raskekaalu tšempion Lennox Lewis.

Ali ärasaatmisüritused algasid juba eile Louisville'i linna korraldatud festivaliga "Mina Olen Ali", mille üks tõmbenumbreid on mitmeks päevaks tänavale jääv sein, kuhu lapsed saavad kirja panna, milles nad kunagi kõige paremad tahavad olla.

Tänane päev sellest festivalist on pühendatud islamiusule ja palvustele. Reedel peetakse ärasaatmistseremoonia eel matuserongkäik Muhammad Ali Boulevard tänaval. Matused ise peetakse 22 000 istekohaga KFC YUM! keskuses.

USA president Barack Obama ei saa üritusel viibida, kuna see langeb kokku tema tütre Malia keskkooli lõpetamisega. Tema eest esineb Obama kirjaliku avaldusega presidendi nõnik Valerie Jarrett. President Obama on juba helistanud Ali lesele Lonniele ja talle kaastunnet avaldanud.