Kommentaariumid kihavad nurinast, kuna Briedis saatis teises raundis Glowacki küünarnukilöögiga põrandale. Ta kaotas seetõttu ainult punkti, kuigi ka diskvalifitseerimine poleks võimatu. Briedis tunnistas pärast matši, et läks natukene hoogu. Läti poksistaari sõnul oli see vastus hetk varem aset leidnud poolaka löögile Briedise kuklasse. Briedise fännid võrdlevad küll Glowacki kukkumise kergust jalgpallurite teatraalsusega, kuna tal kulus selleks pärast lööki veel mõni hetk.

Kriitikute arvetes saigi just küünarnukilöök poolakale saatuslikuks ja see oli põhjus, miks Glowacki end 15 sekundit pärast matši jätkumist taas lamamast leidis. Ta suutis sellest kiiresti taastuda, kuid siis leidis aset matši teine skandaal. Kuigi kõlas raundi lõppu tähistav kell, jätkati võitlust. Üheksa sekundi pärast oli Briedis taas vastase nokauteerinud.

Seejärel Glowacki enam nii kindlalt kahel jalal ei püsinud. Poolaka meeskond protesteeris ja juhtis maruliselt tähelepanu kellale. Tundus, et kohtunik oleks veelgi lubanud matšil jätkuda, mistõttu helistati raundilõpu kella uuesti! Ülekandest võis selgelt kuulda, kuidas kohtunik Robert Byrd väidab, et ei kuulnud kella ja ei saanud seetõttu oma tööd teha.

Kolmandas raundis Glowackil pikka pidu ei olnud. Kuigi algus oli hoogne, oli poolakas 20 sekundi pärast kolmandat korda nokdaunis ja kohtunik Robert Byrd lõpetas matši.

Kuigi 74 aastane Robert Byrd hindas 2017. aastal ka kuulsat Floyd Mayweather Jr. ja Conor McGregori võitlust, on kriitikute sõnul tema hiilgeajad möödas ning laupäevane fopaa oli järjekordne tema juhtimisel vastuoluliselt lõppenud matš.

Suursündmust käis Lätis kaemas ka suur hulk eestlaseid, sealhulgas Eesti üks edukamaid kikkpoksijaid Mirkko Moisar: „Kuigi tundus, et kohtunik seda kohe ei märganud, oli küünarnukilöök ilmne. Seda saatis ka publiku vilekoor.

Kindlasti eksis ka kohtunik, sest ei suutnud raundi õigeaegselt lõpetada. Raske on aga öelda, kuidas oleks pidanud asja lahendama ja kas Briedis oleks pidanud seetõttu võidust ilma jääma.“

Õhtu teises poolfinaalis olid vastamisi kuubalane Yunier Dorticos ja ameeriklane Andrew Tabiti.

10. raundis lunastas nokaudiga pääsu finaali Yuniel Dorticos. Finaali kuupäev pole veel kindel, kuid vihased poksifännid loodavad, et Dorticos seab õigluse jalule ja näitab seal Briedisele koha kätte.

Teist aastat toimuva World Boxing Super Series profipoksiturniiri finaali näed TVPlay Sports kanalist või veebist: https://tvplaypremium.ee/live