Vladimir, Te saite hiljuti 37-aastaseks. Kuidas tunnete ennast enne täna õhtul toimuvat MM-võitlust?

Ma tunnen ennast praegu palju paremini kui kümme aastat varem. Milline on minu seisund, seda proovin ma ringis järgi vastase vastu, kes on minust palju noorem ja väga ambitsioonikas. 

Laupäeval toimub Teie 23. ringivõitlus profipoksijana. Kas Te olete ikka veel sama tuline kui esimese matši ajal?

Seda olen ma küsinud ka ise enda käest. Kuid tõepoolest – ma olen ikka veel tuline. See tähendab, et ma olen enne kahevõitlust närviline, tähelepanelik ja väga pinevil.

Miks on Francesco Pianeta nii ohtlik?

Ma ei kavatse teda mingil juhul alahinnata. Sest kui poksija kaotab, siis on ta kohe ära tähelepanu keskpunktist. Siis võib minna väga palju aega enne kui saab tulla ringi tagasi. Ma olen seda minevikus läbi elanud, läks koguni kolm aastat enne kui mul oli võimalik uuesti poksida MM-tiitli võitmiseks. Tippu jõuda on väga raske, kui tipus püsida on veelgi raskem. Kõik minu vastased soovivad mind troonilt tõugata. Mitmed poksijad märkavad minu nõrku kohti ja nad püüavad muidugi seda enda huvides ära kasutada. Pianeta ei ole siinkohal mingi erand.

Kas Teil õnnestub sellelgi korral hoida oma vastast "eemal"?   

Mul on tõesti kahju spordisõprade pärast, ma tean, et mitmed igavlevad võitluste ajal. Kuid ma luban, et tulevikuski tulen aktiivse poksijana pakkuma oma fännidele igavust. Samal ajal kinnitan, et vastase hoidmine "eemal" ei ole kerge ülesanne, samuti nagu tema taltsutamine või nokauteerimine. Kuid miski pole ju võimatu. See on igal juhul minu eesmärk.

Pianeta on katolik, ta palus kindaduelliks paavstilt õnnistust. Kas see aitab teda?  

Kui ta arvab, et see teda psüühiliselt aitab, siis pole minul selle vastu midagi... Ma soovin talle südamest kõike paremat... Kuid ringis poksitakse. Ringi peab poksija tooma kaasa tehnika, taktika ja kogemused.

Kui poksisite Mariusz Wachi vastu, siis ei õnnestunud Teil mitmetest tugevatest löökidest hoolimata teda nokauteerida. Kas saame näha nokauti laupäeval?

Ma arvan, et nokaut-võitu pole võimalik ette plaanida, ega ka mitte sunniviisil saavutada. Kuid ma ei tunne ennast hästi meenutades, et mul polnud võimalik David Hayet põrandale lüüa, seda oleksin teinud meelsasti.

Mida Te ütlete selle kohta, et David Haye poksib nüüd Manuel Charri vastu, kes oli Teie venna Vitali viimane vastane?  

Ma ennustan, et Haye nokauteerib Charri juba esimeses raundis. Mulle meeldib Manuel, ta on atraktiivne poksija, kuid ma ei usu, et see duell saab talle olema kerge.

Kas Hayden Panettiere tuleb Mannheimi Teile pöialt hoidma?

Ma loodan, et ta tuleb...

Jalgpalli Meistrite liigas mängivad finaalis Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayern. Kummale hoiate pöialt?

Ma olen Bayerni fänn ja usun, nemad tulevad seekord Meistrite liiga võitjaks. On uskumatu, et seekord seisavad finaalis vastastikku kaks Saksamaa meeskonda, seda pole kunagi varem juhtunud ja näitab milline kõrge kvaliteet on saksa jalgpallil.“

Reedel toimunud kaalumisel kaalus Francesco Pianeta 109 kg, see on täpselt neli kilogrammi vähem kui maailmameister Vladimir Klitško (113 kg). Saksa-itaallane ütles peale ametlikku kaalumist: „Ma tunnen ennast hästi. Tean, et mul seisavad ees 12 kõige raskemat raundi minu elus. Kuid ma ei tunne mingisugust pinget ega ole närviline. Arvan, et Vladimir tunneb rohkemgi survet, sest temal on palju rohkem kaotada. Pealegi, mu poeg Luciano usub minusse. Võidu soovingi ma pühendada talle.“