Darren Barkeri tee tippu on olnud filmistsenaariumi vääriline, sest tervelt kolmel korral on erinevad elusündmused ohustanud ta karjäärile punkti panna.

2006. aasta detsembris, olles võitnud kõik profikarjääri 14 matši, sai autoõnnetuses surma tema vend.

Traagilisest õnnetusest ülesaamiseks kulus poksijal aasta, kuid naasmine ringi oli äärmiselt edukas. Mees võitis Briti ja Euroopa tiiltid ning järgmine samm oli MM-tiitlimatš. Kuid 2010. aastal läks ta vahele kaklusele, mille järel löödi talle pudeliga pähe ning jäeti tohutute vigastustega teele surema.

Taas astus mees ringi aastase vahega ning võitis jällegi Euroopa tiitlivöö ning sai esimest korda karjääri jooksul võimaluse MM-tiitlile võidelda. 2011. aasta lõpus astus ta Atlantic City's ringi Sergio Martineziga. Matš kestis 11 raundi ning lõppes Barkeri nokaudiga.

Pärast kaotust suurimal areenil soovis mees ruttu tagasi poksiringi, kuid tõsised vigastused huulele ja biitsepsile venitasid võistluspausi taas pikaks.

14 kuud hiljem jõudis Barker tagasi ringi ning pärast kahte edukat matši astus laupäeval Geale'i vastu.

Matš kulges äärmiselt tasavägiselt. Kuuendas raundis saatis Geale'i kehalöök Barkeri matile. Kohtunik jõudis lugeda tervelt üheksani enne kui Barker püsti jõudis tulla. Kuid ta suutis jätkata, andis endast kõik ja võitis matši kohtunike pika mõtlemisaja järel punktidega 114:113, 116:111, 113:114.

Barker tunnistas pärast matši, et kuuendas raundis ringi põrandal maas olles mõtles ta oma vennale ja aastaid kestnud hädadele tervisega.

Saab näha, kui kaua ta maailmameistrivööd kanda suudab. Martinez püsib endiselt keskkaalu tipus. Tulevik näitab, kas kordusmatš meeste vahel lõpeks nüüd teisiti?