Saksamaal tegutsev Sauerland on Heleniuse Ahvenamaa ringkonnakohtusse kaevanud, kuna nende arvates kuulub mees ikka veel nende hingekirja, kuigi soomlane nendega lepingu ühepoolselt lõpetas. Kui matš siiski toimub, nõuab Sauerland, et Helenius maksaks neile 100 000 eurot.

Helenius sõlmis Sauerlandiga lepingu 2010. aastal, kuid tänavu veebruaris teatas Heleniuse advokaat Kari Uoti, et nende kokkulepped enam ei pea.

Kohus ei võta hagi enne arutlusele, kui pole saanud mõlemalt osapoolelt kirjaliku selgituse. Uoti ei osanud Aamulehtile öelda, kaua protsess aega võtab või millal mingit otsust on oodata. Heleniuse advokaat Arto Piela kinnitas, et laupäevane matš toimub.

"Minu töö ja eesmärk seisneb sellest, et Robert saaks oma elukutset harjutada. Ma ei saa päris täpselt aru, miks Sauerland sellele vastu soovib seista," lisas Piela.

Est Promotions

"Oleme olukorrast olnud teadlikud läbirääkimiste algusest peale, kuid matš kindlasti ära ei jää. Heleniuse juristid on meile kinnitanud, et mingit ohtu Sauerland meie üritusele ei kujuta. Helenius jõuab täna Tallinnasse ning astub 21. märtsil ehk tuleval laupäeval Tondiraba jäähallis üle kahe aasta ringi. GIGA Estonian Boxing Nighti vastu on ülisuur huvi, seda eriti just soomlaste hulgas, kelle kõik suuremad meediaesindajad tulevad nii treeninguid, kui võistlust vaatama. Robert ei jõua ära oodata, mil taas ringis kindad kokku saab panna. Sellest tuleb võimas poksiõhtu!"