Karlson oli üks poksijatest, kes vigastuspausilt naasva Heleniusega sparringuid pidas.

"Esimene päev võttis rahulikult, kuid teine päev tahtis ikka haiget teha," kirjeldas Karlson Delfile kogemust. "Eks kaalu- ja pikkusevahe andis tunda. Kehasse lõi ta väga hästi."

Amatöörpoksis raskekaalus võitlev Karlson jääb Heleniusele kaalus alla ligi 20 kilogrammi. Ka pikkust jääb viie-kuue sentimeetri jagu puudu. Poksikoondise peatreeneri Ervin Kade sõnul sai Karlson aga hästi hakkama.

"Heleniuse vorm ei olnud loomulikult 100 protsenti ning tegelikult polnud ta vigastuse tõttu ka kolm kuud poksinud. Rain oli aga võistlusvormis ja sai hakkama. Eks "füüsika" vahe oli muidugi suur. Aga Rain poksis hea tempoga, taktikaliselt targalt ning mängis Heleniuse vahel parema liikumisega isegi üle. Mis veel olulisem, sparrimine Heleniusega andis talle kindlasti eneseusku ning oli suurepäraseks ettevalmistuseks peagi algavaks Tammer turniiriks."

Eestit lähevad neljapäeval algavale maailmakuulsale Tammer turniirile esindama lisaks tiitlikaitsja Karlsonile ka Kaupo Arro ja Maksim Vilde.

Soomes käisid ettevalmistust tegemas Karlson ja Arro. Viimane võitles mõne päevaga põhjanaabritest profipoksijatega 35 raundi ning läheb Kade sõnul sarnaselt Karlsonile suurte lootustega turniirile, mille omal ajal võitnud Mike Tyson ja Oscar De La Hoya.

Maailma edetabelis hoolimata vigastusperioodile endiselt 10 parema sekka arvatud Helenius otsustas mõni aeg tagasi Saksamaa promotsioonifirma Sauerlandiga lepingu lõpetada ning naasis tagasi kodumaale. Tänaseks on Helenius sakslastega taas käed löönud, kuid treenimist jätkab mees edaspidi ikka Soomes.

29-aastane Helenius on karjääri jooksul võitnud kõik 19 matši. 2010. aastal võitis ta Euroopa profipoksi meistritiitli, mida jõudis kolm korda kaitsta.