Matši võitis Clay, kes kuulutas end pärast lahingut "Poksimaailma kuningaks" ja muutis nime Cassius X-iks, seejärel Muhammad Aliks.

Clay võitis võimsa duelli peamiselt tänu vastase vigastusele. Valitsev maailmameister Liston, keda peeti suurfavoriidiks, pidi kuuenda raundi järel alla andma, kuna ei saanud vigastatud õla tõttu jätkata.

Nüüd, 50 aastat hiljem, sai avalikkus piiluda ka FBI toimikute vahele ning selgus, et matši järel oli Listonil ja mõnel tema väidetavatest kaaslastest kihlveopettuse kahtlustus.

FBI toimikutes pole kordagi mainitud Ali seotust. Küll on seal räägitud Las Vegase mänguritest Ash Resnickist ja Barnett Magidsist.

Toimiku järgi olevat Resnick Magidsile matši eel helistanud ning käskinud vastu võtta kõik panused ning öelnud, et teab, kuidas matš lõpeb.

Magids olevat seejärel matši telekast vaadanud ja koheselt mõistnud, et Liston kaotab.

FBI andmetel olevat asjaga kursis olnud inimesed rääkinud, et Resnick, Magids ja Liston pistsid taskusse üle miljoni dollari, sest panustasid Listoni kaotusele.

Clay üllatusvõit pani koheselt matšile kahtluse, kuid Liston jäi endale ka tunnistusi andes kindlaks: ta väitis, et läks matšile katkise õlaga ning pidi seetõttu ka alistuma.

Pärast mitmeid ütlusi sai Liston oma osa auhinnarahast ja hoolimata kahtlustustest mingeid tõendeid ei leitud ning matši mäletatakse senini kui ühte poksiajaloo suurimat duelli, mis pani aluse legendi sünnile.

Clay ja Listoni matš valiti ka 1964. aasta "Aasta poksilahinguks".

Ali ja Liston kohtusid ka aasta hiljem. Siis nokauteeris Ali vastase esimeses raundis. Liston suri 1970. aastal.