Semjon Kamanini, Pavel Kamanini, Eduard Piirisilla ja Stiven Aasi jaoks on tegemist tähtsa spordiaastaga, sest just eeloleval suvel on neil võimalus esimeste eestlastena võidelda endale pääs amatöörpoksi suurimasse ringi ehk jõuda olümpiamängudele.

Mehed lihvisid hiljuti vormi Tartus, kus toimus poksikoondise laager. Koondise koordinaatori Artur Sinilille sõnul jätkub ettevalmistus pärast Tallinna meistrivõistlusi Soomes, kus saab lisaks põhjanaabritele panna end proovile ka tugevate iirlaste vastu. Olümpiakvalifikatsioonide ettevalmistusperiood saab viimase lihvi aga hoopis Ukrainas, tugevas poksiriigis, kus saab vajalikke treeningsparringuid pidada maailma tippu kuuluvate poksijate vastu. Tegemist on poksikoondise viimaste aastate põhjalikuima ettevalmistusega.

“Mul on hea meel tõdeda, et poksiliidu presidendi Kalle Klandorfi juhtimisel on oluliselt paranenud alaliidu finantseerimine. Selle tulemusena toimub käesoleva aasta poksikoondislaste ettevalmistus OM-kvalifikatsioonivõistlusteks just alaliidu finantseerimisel. Peatreeneri poolt välja töötatud ettevalmistusprogrammis on kokku planeeritud viis treeninglaagrit, millest kolm toimuvad välismaal. Tugevate sparringupartneritega treenimine annab meie poksijatele võimaluse täiustada oma tehnikalisi ja taktikalisi võtteid."

Olümpiakvalifikatsiooni turniire on kokku kaks. Esimene neist leiab aset märtsis Londonis ning teine maikuus Pariisis. Võistluste tase on võrdväärne nii Euroopa- kui maailmameistrivõistlustega, kus olenevalt kaalukategooriast toob pääsu olümpiale viie või kuue parema sekka jõudmine.