Kvalifikatsiooniturniir algab Türgis Trabzonis 14.aprillil ning meie jaoks olulistes kehakaaludes selguvad olümpiakohad ajajärgul 18.-21.aprill.

Eesti Poksiliit saadab võistlustele 6 poksijat. Jagatavate olümpiakohtade eest asuvad võitlema: -49 kg Kirill Serikov (4 kohta), -69 kg Dmitri Kormilin (2 kohta), -75 kg Kaupo Arro (2 kohta), -81 kg Ainar Karlson (3 kohta), -91 kg Rain Karlson (1 koht) ning +91 kg Kaspar Vaha (2 kohta).

Meeskonna treeneritena on Ervin Kade ja Jevgeni Golovats, võistkonna esindajana Eesti Poksiliidu president Vello Kade.

Tõsine ettevalmistus Olümpiakvalifikatsiooniks, mis kestis 12 nädalat on jõudnud lõpule. Ettevalmistusse kuulusid nii liivajooksud düünides, sulgpallitreeningud, Tartu suusamaraton ning sajad tunnid higivalamist kangisaalis, jooksuradadel ning poksisaalis. Üldistes testides ning poksi erialastes testides on näitajad liikunud selgelt paremuse poole ning sportlased on treeninud tõusvas vormis. Ainar Karlson ning Kaspar Vaha naasesid hiljuti treeninglaagrist Itaaliast, kus harjutati koos Itaalia parimate ning Alzeeria koondise poksijatega, nendele tõid täiendust WSB Milano Thunderi profitiimi poksijad. Sellele eelnes kahepäevane sparringlaager Helsinkis Soome paremikuga, kus lisaks eelpool mainituile osalesid ka Kaupo Arro ja Rain Karlson. Rain, Kaupo ja Dmitri Kormilin poksisid sparringu eesmärgil ka Maardu truniiril 7.-8.aprillil.

Koondise kõige väiksema ja kõige noorema liikme Kirill Serikovi ettevalmistust on varjutanud mõneti kevadised koolieksamid, kuid sparringud klubikaaslase Nikolai Tshashkiniga on kulunud marjaks ära.

Hea esinemine esimesel kvalifikatsioonil Bakuu maailmameistrivõistlustel ning sügisesel Tammer turniiril tõstavad meie ootusi, et Eesti poksija jõuab seekord olümpiamängudele. Meie poksijad on poksiringis peetud lahingutes tõestanud, et nad on olümpiakoha väärilised.

Koondise ettevalmistamisel ning treeningute planeerimisel on olnud abiks Taru Ülikooli dotsent Mehis Viru, füsioterapeudina on vendade Karlsonite eest hoolitsenud Lauri Rannama. Treeninglaagritest osalemisel on meid toetanud Tiit ja Janek Veeber ning Eesti Olümpiakomitee, spordibaaside näol on abistanud Eesti Kaitsevägi. Mõningaid sportlasi on sponsoreerinud toidulisanditega Superfoods.