Tänaseks 13-aastasel Naieya diagnoositi juba enne tema sündi lülisambalõhestus ehk eluohtlik selgroo defekt. Wilderile ja tema toonasele naisele Jessica Scales-Wilderile öeldi, et nende laps ei pruugi kunagi kõndima hakata.

"Ma olin lihtsalt üks kutt kolledžis, kes kuulus korvpallimeeskonda. Poksiga hakkasin tegelema tütre pärast," rääkis 33-aastane Wilder, kes sai 2005. aastal isaks 19-aastaselt. "Olin valmis tegema mida iganes, et oma lapse eest hoolitseda. Lubasin talle, et isa tuleb ühel päeval maailmameistriks ja ma suudan teda toetada. Tema inspireeris mind ala vahetama."

Naieyale tehti beebina viis operatsiooni. Tänasel päeval suudab ta kõndida ja isegi hundiratast visata. Wilderi sõnul on tüdruk kangekaelselt iseseisev ega tahtnud juba väikse tüdukuna, et keegi teda riidessepanekul aitaks.

"Isana tegi see mind uhkeks. Ma meeldin talle ilmselget. Ta on minult kõike üle võtnud: sitkuse, vaimutugevuse, võime mitte kunagi alla anda," sõnas Wilder. "Ta on käinud pika tee. Alates sellest, kui arstid ütlesid, et ta ei pruugi kunagi kõndida, kuni päriselt kõndimiseni."

Tänavu juunis sündis Wilderile viies laps, samuti tüdruk, kelle tõi ilmale poksija kihlatu Telli Swift.

2008. aasta Pekingi olümpia pronksmedalit võites "pronksise pommitaja" (ingl keeles Bronze Bomber) hüüdnime saanud Wilder pidas amatöörkarjääris vaid 20 matši. Tema profikontol on 40 võitu, millest 39 on tulnud nokaudiga. Ameeriklase inglasest vastane Tyson "Gypsy King" Fury on võitnud kõik oma 27 profimatši, neist 19 nokaudiga. Kihlveokontorid peavad kindlaks favoriidiks Wilderit.