Joshua võitis matši kohtunike häältega 118:110, 118:110 ja 119:109.

Võrreldes 1. juunil kaotatud matšiga tegi Joshua selleks korraks selged korrektiivid. Joshua võttis kaalus 5 kg alla ja kaalus nüüd kõigest 107,5 kg. Britt võitles edukalt distantsilt ning ei lasknud kiirete kätega Ruizi endale lähedale. Joshua näitas ringis karjääri parimat liikumist ja noppis punktidega kindla võidu.

Väljanägemise tõttu Paksu Poisi hüüdnime teeninud Ruiz lõikas sel korral ettevalmistusega selgelt näppu. Joshuast lühem Ruiz võttis kaalus veelgi juurde ning mehe kehakaal oli koguni 128,3 kg. Läbi ajaloo on raskekaalu tiitlikaitsjatest raskem olnud ainult Nikolai Valujev.

Võrreldes avamatšiga seitse kg juurde võtnud Ruiz ei suutnud näidata eelmise matšiga võrreldavat kiirust. Kaotuse järel tunnistas ka mehhiklane, et ta jäi aeglaseks ning kehakaalu oli liialt palju.

Joshua tõdes pärast seekordset triumfi, et juunis saadud kaotuse järel ei tasunud teda maha kanda. Esialgu kavatseb ta pidutseda, kuid kaugemas tulevikus on eesmärgiks ikka absoluutse tšempionitiitli püüdmine. Joshual on puudu ainult WBC tiitel, mis kuulub ameeriklasele Deontay Wilderile. Joshua promootori Eddie Hearni sõnul nad koheselt WBC meistrivööle ei mõtle.

Joshual tuleb uue aasta alguses ilmselt vastamisi minna IBF-i väljakutsuja Kubrat Puleviga. Kui Joshua peaks sellest matšist loobuma, siis jääb ta IBF-i meistrivööst lihtsalt ilma. Seega võib oodata peagi Joshua ja bulgaarlase matši. Ilmselt saab see toimuma 2020. aasta esimeses pooles. Seejärel võiks ehk mõelda absoluutse tšempioni selgitamisele.

WBC meister Wilder tuleb taas ringi 22. veebruaril, kui ta kohtub teistkordselt Tyson Furyga.

Joshua valduses olid meistrivööd tänavu 1. juunini, kuid toona jäi New Yorgis toimunud matšis üllatuslikult peale Ruiz. USA-s sündinud mehhiklane võitis duelli seitsmenda raundi tehnilise nokaudiga.

Kordusmatši eel on palju räägitud kahest asjast. Esmalt mõlema mehe kaalunumbrist ning teiseks Joshua keerulisest seisust. Kui britt peaks Ruizile ka teistkordselt kaotama, siis ei oleks tal tõenäoliselt paar aastat tiitlimatšidele asja.

Kui Joshua on justkui sundseisus ja selles ei ole midagi ootamatut, siis päev enne kohtumist aset leidnud võitlejate kaalumine pakkus paraja üllatuse. Joshua puhul näitas kaal numbrit 107,5 kg. Ruiz kaalus aga koguni 128,3 kg.

Ruizi suur kaalunumber oli üllatuseks sisuliselt kõigile. Nimelt oli ta eelmise tiitlimatši ajal 122 kg raskune ning sel korral lubas ta tunduvalt kergemana ringi astuda. Treeningperioodil avalikkuse ette jõudnud videod viitasid samuti tuntavale kaalukaotusele.

Ruiz on selle kaalunumbriga läbi aegade raskuselt teine raskekaalu tiitlikaitsja. Suurema kaalunumbriga on ringi astunud ainult venelane Nikolai Valujev. Kui Valujevi pikkuseks oli 213 cm, siis Ruiz on ainult 188 cm pikkune.

Joshua on samal ajal varasemast kergem. Eelmise tiitlimatši ajal kaalus ta 112 kg. Toona jäi ta Ruizile kiiruses kõvasti alla ning väidetavalt just seetõttu otsustas ta selleks korraks kaalu langetada.

Tiitlimmatš algab Saudi Araabias Eesti aja järgi eeldatavasti kell 23.00. Täpne algusaeg sõltub veidike ka õhtu eelnevatest matšidest.