Khadem alistas laupäeval Prantsusmaal amatöörpoksi matšis prantslanna Anne Chauvini. Teherani plaanis ta naasta koos oma Prantsuse-Iraani treeneriga sel nädalal.

Khademi sõnul on tema kohta väljastatud vahistamisorder, kuna ta rikkus poksisärgis ja lühikestes pükstes Iraani riietusmireegleid. Iraani ametnikud pole orderi olemasolu kinnitanud.

Khadem võistles laupäeval Lääne-Prantsuse linnas Royanis rohelises särgis, punastes pükstes ja valge vööga, mis on ka Iraani lipu värvid.

Ta pidi võistlema välismaal, sest kuigi Iraani spordiametnikud on naise karjäärivalikule oma õnnistuse andnud, osutus tal keeruliseks poksida kodus naissoost kohtunike teenindamisel.

Khadem oli valmis, et teda võetakse kodumaal vastu kangelasena, paraku sai ta enda sõnul Pariisi Charles de Gaulle lennujaama reisides teada, et teda soovitakse Iraanis kinni nabida.

"Ma võitlesin legaalsel ja ametlikul matšil Prantsusmaal. Aga ma kandsin lühikesi pükse ja T-särki, mis kogu maailma silmis on täiesti normaalne, kuid millega ma rikkusin oma riigi reegleid," rääkis Khadem Prantsuse spordilehele L'Equipe.

"Ma ei kandnud hidžaabi ning mind treenis mees (WBA poksi maailmameister Mahyar Monshipour on ühtlasi Prantsuse spordiministri nõunik - toim) - mõned inimesed vaatavad sellele viltu."

Pariisi Iraani saatkonna esindaja ütles Reutersile, et ta ei saa kommenteerida, kas Khademi ootab Iraanis arreteerimine või mitte.

Iraani seaduste järgi on võimalik naisi ja tüdrukuid alates 9. eluaastast karistada ilma pearätita avalikult ringi liikumise eest kümne päeva kuni kahe kuu pikkuse vanglakaristuse või rahatrahviga. Iraani naissportlastelt nõutakse võisteldes juuste, kaela, käte ja jalgade kinni katmist.

Veebruaris rahvusvahelises poksiliidus (AIBA) vastu võetud reeglite kohaselt võinuks Khadem usulistel põhjustel võistelda ka hidžaabis või kogu keha katvas riietuses. Varem polnud see lubatud.