31-aastane Usjuk tõusis sel suvel läbi ajaloo esimeseks poolraskekaallaseks, kes suutnud enda kätte saada poolraskekaalu neli kõige olulisemat meistrivööd. Usjuki valduses on praegu WBO, WBC, WBA ja IBF-i meistrivööd. WBA, IBF-i tiitlid sai ta endale, kui ta alistas 21. juulil Moskvas sealse publiku lemmiku Murat Gassievi.

Usjuk on seni profina pidanud 15 matši ning need kõik ka võitnud. Nokaudiga on ta alistanud 11 vastast.

Kui üliraskekaalu valitseja Joshua krooniti 2012. aasta Londoni olümpiavõitjaks üliraskekaalus, siis Usjuk võitis samadel mängudel kuldmedali raskekaalus. Profileeri siirdus ukrainlane 2013. aastal ja seejärel on ta võidelnud poolraskekaalus.

Enda poolraskekaalu tiitleid asub Usjuk kaitsma 10. novembril, kui ta läheb Manchesteris vastamisi kogenud briti Tony Bellew'iga. Bellew kaks viimast matši on olnud endise üliraskekaalu maailmameistri David Haye'ga. Mõlemal juhul on Bellew võitnud tehnilise nokaudiga.

Nagu asjaosalised on märku andnud, siis kavatseb Usjuk hakata lähiajal kaalu juurde võtma ning eesmärgiks on poksida kõige raskemate meeste seas. Eelmisel nädalal oli ta muuhulgas Wembley staadionil jälgimas Joshua ja Povetkini matši.

“Usjuk on väga eriline. Ta on võimeline esmalt alistama Bellew'i ja seejärel ka Joshua. Mõlema jaoks saavad need olema rasked matšid,“ teatas maailma parimaks poksijaks peetav Vassili Lomatšenko AP-le.

Kergkaalus võistlevat Lomatšenkot peetakse mitmete organisatsioonide poolt maailma parimaks poksijaks, kui kõik kaalukategooriad pannakse omavahel võrdlusesse. Lomatšenko on omakorda ka Usjuki treeningpartneriks.

“Joshua vs Usjuk oleks ülimalt põnev matš. Isegi minu jaoks oleks see huvitav. Olen veendunud, et Usjuk võidaks. Tal on amatöörina väga tugev taust. Ta valmistub igaks matšiks perfektselt. Praegu on ta kehakaalult veel liiga väike, kuid järgmisel aastal on tal plaanis lihast koguda ja seejärel on ta täpselt sama võimas nagu teised üliraskekaallased,“ teatas Lomatšenko.