Tegemist on selle aasta tasavägisema ning kõrgetasemelisema poksimatšiga, kuna ringis kohtuvad kaalu tõelised tipud.

Mitmes maailma poksireitingus esikolme kuuluv Mayweather on karjääri jooksul püsinud kaotuseta tervelt 42 kohtumises, Cotto seejuures on võitnud 39 matšist 37.

35-aastane Mayweather naasis sporti pärast aastast pausi 2011. aasta septembris, kui alistas WBC kergkeskkaalu tiitlimatšis neljandas raundis nokaudiga Victor Ortiz'i.

Cotto kaotas oma WBO kergkeskkaalu tiitli 2009. aastal praegusele tšempionile Manny Pacquiaole, kuid haaras enda kätte WBA kergkeskkaalu supertiitli 2010. aasta juunis ning on suutnud kaitsta vööd kahel korral, viimati Antonio Margarito vastu detsembris, võttes sellega mehelt revanši 2008. aastal saadud karjääri esimese kaotuse eest.

Paljud ala spetsialistid nimetavad Cottot Mayweatheri viimase kaheksa aasta raskeimaks vastaseks.

USA pinnal toimuvat matši näeb lisaks teleekraanile ka teatrites ning kuuldavasti teenib Cotto matši eest vähemalt 8 miljonit dollarit, millele lisandubki teletulu. Mayweatheri palk on tõenäoliselt kordades suurem. See kõik tõestabki, et laupäeval on tegemist aasta suurima poksilahinguga.

Matši saab jälgida ka Viasat Sport Balticu vahendusel. Otseülekanne algab pühapäeva varahommikul kell 4.

Laupäeva hilisõhtul astuvad vastamisi ka WBA üliraskekaalu tšempion Aleksandr Povetkinile suurt vastupanu avaldanud Marco Huck, kes kaitseb oma raskekaalu (cruiserweight) vööd briti Ola Afolabi vastu. Mehed kohtusid sama tiitli matšis ka 2009. aastal, siis võitis kohtunike otsusega Huck.