30-aastane Nabi võitis avaringis 4:1 serblast Nemanja Pavlovici ning teises ringis ehk veerandfinaalis 3:0 ungarlast Balint Lami. Poolfinaalis jäi Nabi Valgevene lipu all maadleva grusiini Ioseb Tšugošvili vastu küll 0:1 kaotusseisu, ent pööras teisel perioodil tänu paremale vastupidavusele matši enda kasuks. Nabil õnnestus esmalt püstimaadluses vastane pikali lükata (2 p) ning hiljem ka ringist välja tõugata (+1) - tasuks kokkuvõttes 3:1 võit ja Rio olümpiapilet.

27-aastane Arusaar alistas esimeses ringis 3:2 aserbaidžaanlase Šalva Gadabadze ning veerandfinaalis soomlase Tuomas Lahti 6:2. Üliolulises poolfinaalis sai eestlane jagu valgevenelasest Tsimafei Dzeinitšenkast. Olgu lisatud, et matš lõppes tegelikult 1:1 viigiga, ent kuna Arusaar teenis viimase punkti, kuulutati võitjaks ja ühtlasi olümpiapääsme omanikuks just tema.

Alo Toomi (-85 kg) võistlus lõppes eile ühe matšiga, kui 0:3 kaotus tuli vastu võtta horvaat Nenad Žugajilt. Tasuks 17. koht.

Arusaare kommentaar: „Olen rahul, et sain olümpiakoha esimese turniiriga kätte, sest veel kaks nädalat kaalus püsida ja samas jõudu säilitada oleks problemaatiline. Just sellele mõtlesin enne otsustavat matši Tsimafei Dzeinitšenka – nüüd tuleb säilitada külma pead ja panna täiega. Matš oli raske, aga taktikaga tegin vastasele siiski ära.“

Nabi kommentaar: „Ioseb Tšugošvili, kellele kuu tagasi EM-il kaotasin, oli paremaks läinud, aga ma suutsin täna kõvemini maadelda ja oma trumbid maksma panna. Kui parteris tema rünnakud ära kaitsesin, oli pool võitu juba käes. Teisel poolajal surusin täistempo peale, ning Tšugošvili seda ära ei kestnud, oli lõpus täiesti läbi. Tänu sellele, et sai olümpiakoha esimese turniiriga, säästsin jõudu ja aega, mis mõlemad on korvamatult kallid.“

Võistluse otsepilti näeb siit.

*Antud turniiril tagavad igas kaalukategoorias kaks paremat olümpiapileti.

Ardo Arusaar