Alaliit seadis eesmärgiks, et MM-il kinnitaks osalemist vähemalt 80 protsenti mullusel MM-il parimaid tulemusi saavutanud koondistest ja vähemalt 70 protsenti kõigist võistlejatest.

Reisipiirangute ja koroonahirmu tõttu loobusid MM-ist näiteks USA, Hiina, Jaapani, Kuuba, Iraani ja Kasahstani sportlased. Ilma enamike tippriikide osaluseta poleks jõuproov enam MM-i mõõtu välja andnud.

Kui MM oleks toimunud, oli Belgradi plaan sõita ka Eesti maadlejatel, teiste seas ka medalisoosikutel Heiki Nabil ja Epp Mäel.

Rahvusvaheline maadlusliit loodab 12.-20. detsembril Belgradis siiski enam-vähem tugevatasemelise MK-etapi korraldada. Kui kõik läheb plaanipäraselt, jagatakse igas kaalukategoorias auhinnarahadena välja 9300 eurot.

Üleilmse koroonapandeemia tõttu on tänavu tühistatud valdav osa tiitlivõistlustest ning neil, mis on toimunud, pole Eesti olümpiaalade sportlased medalini jõudnud.

Seega muutus võimalus, et Eesti sportlane võidab tänavu olümpiaalal tiitlimedali õhkõrnaks. Sel aastal peaks toimuma veel vaid kaks tiitlivõistlust – mõistagi, kui need toimuvad – judo EM (19. – 21. november Prahas) ja iluvõimlemise EM (26. – 29. november Kiievis). Ehk siis loodame meie judokatele ja iluvõimlemisrühmale.