"Tallinn Open on väga suur ja tugev turniir! Kuna see toimub minu riigis ning minu linnas, siis tahan end parimast küljest näidata ning oma kaalukategoorias kreeka-rooma maadluses kuldmedali võita. Ei saa kerge olema, sest kohal on väga head vastased,“ ütles 17-aastane Bolunov, kellel on tänaseks erinevatelt tiitlivõistlustelt ette näidata palju medaleid. „Kutsun kõiki meie omadele kaasa elama ning kas või huvi pärast vaatama tulla. Eriti oodatud on kõik lapsevanemad, kellel on kodus pojad kasvamas. Ehk jõuavad ka nemad selle ala juurde. Usun, et poisist saab tõeline mees siis, kui ta läheb maadlustrenni,“

Tallinn Open on noore maadlustalendi jaoks heaks kontrollvõistluseks enne Põhjamaade meistrivõistlusi, millele järgnevad Euroopa ja maailmameistrivõistlused juunioridele ja kadettidele. Bolunovi suurim unistus on seotud kuldse olümpiamedaliga. „Kogu töö käib selle nimel! Loodan, et saan esimese katse teha 2020.aastal!“

Eesti noortekoondise peatreener Ivar Kotkas elab Bolunovi tegemistele kaasa. „Denis on endale julged eesmärgid seadnud. Need panevad ta vastutama, sest kui sa midagi välja ütled, siis pannakse sind reeglina selle nimel rohkem tööd tegema. Ka suur eneseusk on sportlase juures üks väga oluline omadus,“ ütles Kotkas.

Klubis Korrus3 treenib Bolunov igapäevaselt Raivi Kiilströmi ja ukrainlase Grigori Komôšenko juhendamisel. „Sportlane peab ka oma treenerisse uskuma, vastasel juhul teeb lihtsalt oma programmi ära ja kõik. Denis on temperamentne, mis ühtpidi aitab, aga teisalt pidurdab. Emotsioonidega hakkama saamine on võtmeküsimus, sest tema võimed on suurepärased. Kui tulemused on head, siis sobib iga treener, tagasilöökide korral on oluline, et kõrval olev nõuandja suudaks sind uuesti käivitada. Kui sul on oma tegemistesse tõsine usk, siis elad kõik tagasilöögid üle,“ lisas ta.

Tallinn Open 2016 ehk Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus toimub Saku Suurhallis 1.-3. aprillil. Euroopa suurim maadluspidu võõrustab kuni 1600 noort 21st riigist. Kreeka-Rooma, vaba- ja naistemaadluses võtavad üksteiselt 12 matil mõõtu 6- kuni 20-aastased sportlased. Võistlustele järgneb rahvusvaheline maadluslaager klubi Korrus 3 eestvedamisel.