Jõukatsumise eestvedajaks on Eesti Maadlusliit koostöös kolleegidega Rootsist. Liidu peasekretär Antti Lepik usub, et maavõistlusest võiks kujuneda ilus traditsioon. „Mullu oli meil sarnane mõõduvõtt taanlastega ning pikem koostöö on ette näidata täiskasvanute klassis soomlastega. Kuna rootslased plaanisid Eestisse tulla Tallinn Open’i ehk Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistluseks, siis haarasime võimalusest kinni ning esitasime neile väljakutse maavõistluse näol,” selgitas Lepik.

Ideele Rootsi maadlejatega suhteid luua ja arendada andis lisatõuke fakt, et sealse koondise abitreenerina tegutseb endine Eesti esimaadleja Valeri Nikitin. “Oleme Valerit viimastel aastatel üha rohkem oma tegemiste juures kaasanud ning võimalusel on ta ka alati aidanud. Tal on, mida noortele edasi anda ning hea, kui sellest võidab ka Eesti maadlus,” lisas Lepik.
Nikitini sõnul tullakse Tallinnasse kadettide koondise esinumbritega. “Need on noored, kes lähevad Rootsi eest tulle ka näiteks Euroopa meistrivõistlustel.”

Eesti võistkonna komplekteerivad Nelsoni maadlusklubi treener Igor Annus ja Eesti noortekoondise peatreener Ivar Kotkas ning kohtunikena tuleb mõlemal riigil välja panna samuti kaks esindajat. Kotkase arvates on eestlased rootslaste vastu üsna võrdses seisus ning eeldatavasti on oodata põnevat kohtumist. “See on noorte jaoks hea võimalus end näidata. Kui kõik on terved ning valmis maadlema, siis on hästi. Kadettide võistkonna moodustamisel tahame tõsta esile hetkel oma kaalukategooria edukamaid maadlejaid. Eks tõde selgub juba reedesel võistlusel,” ütles Kotkas.

Eesti Rootsi maavõistlus kreeka-rooma maadluses kadettidele toimub Saku Suurhallis 1. aprillil. Mõõduvõtule järgneb Euroopa suurim maadlusfestival Tallinn Open 2016 ehk Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus 2. ja 3. aprillil, kuhu on oodata kuni 1800 maadlejat Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist, Lätist, Leedust, Venemaal, Valgevenest, Belgiast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Tšehhist, Ukrainast, Horvaatiast, Gruusiast, USA-st, Ungarist, Usbekistanist ja Kasahstanist.

Eesti kadettide võistkond:

Ekke Leitham (42 kg ); klubi: Korrus3
Kristjan Vodolazšenko (46 kg); klubi: MK Juhan
Oleg Tšaban (50 kg); klubi: MK Aberg
Holger Toots (54 kg); klubi: Väike-Maarja RSK
Kristo Viidas (58 kg); klubi: MK Nelson
Jegor Jakovlev (63 kg); klubi: SK Tapa
Randel Uibo (69 kg); klubi: MK Leo
Hans Uku Leitham (76 kg); klubi: Korrus3
Hannes Välis (85 kg); klubi: MK Juhan
Joan Taaniel Ševtsov (100 kg); klubi: MK Nelson