Krasnova on tulnud kehakaalus kuni 55 kg Eesti meistriks kokku 12 korral, millest 5 tiitlit on ta võitnud täiskasvanute vanuseklassis. Samuti on tal ette näidata kaks U23 Euroopa meistrivõistluste viiendat kohta ning kaks viiendat kohta ka Euroopa juunioride meistrivõistlustelt. Kui seni on Krasnova võistelnud kaalukategoorias 55kg, siis Põhjamaade meistrivõistlustel teeb naine debüüdi kaalukategoorias 58kg.

“Hiljuti otsustasime koos treeneriga, et on aeg kaalukategooriat vahetada ja Põhjamaade meistrivõistlused on esimeseks uue kaalukategooria võistluseks,” rääkis Krasnova, kelle jaoks uus kaal tähendab senisest enam jõutreeninguid enne võistlusi. “Uues kaalus on maadlus rohkem jõuline kui minu eelmises kaalukategoorias. Ilmselt on esimesed võistlused minu jaoks raskemad, aga loodan, et pikemas perspektiivis on see mulle parem,” sõnas Krasnova. Tasub tähele panna, et erinevalt varasemast kaalukategooriast, on 58kg ka olümpiakategooria. “Põhjamaade meistrivõistlustel soovin näidata ilusat maadlust ja saada seeläbi ka Põhjamaade meistritiitli omanikuks,” lisas ta.

Krasnova tugevaimad konkurendid tulevad sel korral Soomest ja Rootsist, mõlema riigi esindajatel on ette näidata mitmeid tiitlivõistluste medaleid. Krasnovaga samas kaalukategoorias võistlev Jenna Sihtola (19) on saavutanud kadettide EM-il kolmanda koha, juunioride EM-ilt on tal ette näidata viies koht. Rootslannadest on kõige tugevam Krasnova vastane Emma Johansson (19), kes on kadettide vanuseklassis saavutanud viiendad kohad nii Euroopa kui ka maailmameistrivõistlustel.

“Anastassial on Jenna ja Emma näol kindlasti väga tugevad vastased,” sõnas Epp Mäe treener ja Soome naistekoondise peatreener Ahto Raska. “Helsingis olles töötasin Jennaga viis aastat, tegemist on väga hea maadlejaga ja kuigi ka Anastassia on väga hea maadleja, ei saa tal lihtne olema,” sõnas Raska ja lisas, et matš tuleb kindlasti vaatemänguline: “Naistemaadlus on pealtvaatajatele väga haarav ja kui vastased on võrdsed, võib näha väga ilusat maadlust. See on täiesti ettearvamatu ja palju emotsionaalsem kui meeste maadlus. Pealtvaatajatel on, mida vaadata,” sõnab Raska.

Kindlasti tasub Põhjamaade meistrivõistlustel silma peal hoida ka noorel tartlannal Viktoria Vessol, kes võistleb naiskadettide hulgas (56kg). 15-aastane Vesso on maadleja, kes sellel aastal võitis Soome lahtistel meistrivõistlustel hõbemedali.

Soomlannadest soovib Põhjamaade meistritiitlit veel kahtlemata ka Janika Vakkila (EM kadettide III koht 2011, EM kadettide hõbe 2013, MM kadettide V koht 2013), kes võistleb kaalukategoorias 53kg. Rootslannadest on võistluste üks tugevamaid naisi Moa Nygren (EM kadettide III koht 2012, MM kadettide II koht 2012, juunioride EM III koht 2013-2015, juunioride MM hõbe 2015), kes ründab Põhjamaade meistritiitlit kaalus 63kg.

Põhjamaade meistrivõistlused toimuvad 28.-29. maini Tallinnas TTÜ Spordihoones. Naistemaadluses on juunioridel ja täiskasvanutel ühisarvestus. Kokku on oodata ligi 240 sportlast seitsmest erinevast riigist. Võistlused toimuvad kolmes vanuseklassis: kadetid, juuniorid, täiskasvanud, esindatud on kreeka-rooma ja naistemaadlus. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta.