"Juhatuse otsusega on reegleid rikutud ja MM-i koondist viimasel hetkel muudetud. Juhatuses: Lehise isiklik sponsor Indrek Madar, Lehise treeneri poeg - Ian Nelis. Kas mulle tundub või nendel on otsesed huvid? Korruptsioon?" küsis kaheksakordne tiitlivõistluste medalist Kirpu.

Hanson vastas tänases Vikerraadio saates "Vikerhommik": "Vehklemisringkond on suhteliselt kompaktne ja juhatuse liikmed on valitud klubide poolt. Tahaks küll loota, et kõik juhatuse liikmed lähtuvad otsuseid tehes vehklemise kui terviku arengu huvidest. Mingisuguseid korruptsiooninähte siit leida on vägivaldne."

25. juunil avaldas Kirpu Facebookis Hansoni e-kirja, millest justkui selgub, et MM-i koondis on paigas ja Kirpu oma edetabelipunktide pärast enam muretsema ei pea. Kokku oli lepitud reeglites, et kolm naist pääsevad EM-ile ja MM-ile edetabelikoha alusel ning neljanda valivad treenerid.

Kirja pealkirjaks oli "Naiskonna ettevalmistus ja komplekteerimine EM ja EM 2018". Hansoni sõnad. "Võin Sulle kinnitada, et juhatus on otsustanud, et Dubai MK oli viimane võistlus, mille punktid MM arvestuses arvesse läksid. Seega ei lähe arvesse ei Cali GP, Tallinna MV ega ka EM punktid."

Täna tõlgendas Hanson antud kirja sisu selliselt, et ta vaid vastas Kirpu küsimusele, kas punktide kogumine käib pärast mai alguses toimunud Dubai MK-etappi edasi, mitte ei kinnitanud tema kuulumist koondisse.

"Sellest võib küll välja lugeda, et ta võib sellega arvestada. Aga see oli saadetud sellise küsimuse peale, kas punktide kogumine käib nüüd edasi. Kirja sisu oli see, et lisakulutusi sõitudeks mingisugustele satelliitturniiridele ja Euroopa võistlustele pole mõtet teha, sest neid punkte ei arvestata. Viimasel juhatuse koosolekul, kus me tegime otsuse saata kolm EM-medalisti MM-ile, meil punktitabelit ka ees ei olnud," rääkis Hanson.

Hansonilt küsiti, kas ta on mõelnud viimaste skandaalide valguses tagasi astumisele. "Kui see aitaks lahendada probleeme, siis mina see punn küll ees ei oleks," vastas ta. "Aga ma näen, et need probleemid ei ole minu või ühe inimese või juhatuse tekitatud. Need on sügavamad."