Nelis-Naukas oli ise üks suuri soosikuid aasta treeneri tiitlile: tema hoolealune Katrina Lehis naasis suurele areenile võimsalt, võites EM-tiitli. Ajakirjanike hääletusel teenis Nelis-Naukas esikoha, kuid ei rahva ega alaliitude meelest ei olnud ta isegi esikolmiku vääriline ning nii tuli võidulootustega Saku Suurhalli sõitnud treeneril lõpuks leppida hoopis neljanda kohaga.

Pettumust valas Nelis-Naukas välja sotsiaalmeedias. "Niikaua, kuni EOK ei muuda valimissüsteemi, on minu poolt sellele üritusele boikott. Rahva lemmik tuleb valida eraldi. Paarist lisakujust on kahju või?" põrutas terava keelega juhendaja.

"Vehklejad võitsid 5 tiitlivõistluste medalit ja ei ühtki auhinda - see ületas minu taluvuspiiri. Novosjolov juba tegi boikoti sellele üritusele, mina olen järgmine. Kahetsen, et muutsin oma puhkuse aega ja üldse tulin. Mind pandi istuma kaamera alla, kus kaamera sõitis terve ürituse aja üle minu pea ja näitas rahvast saalis, mitte nominente. Olen pettunud."

Hiljem lisas treener veel, et temal pole enam suurt motivatsiooni Eestit esindada. "Ei huvita meie etteasted Eesti rahvast, nagu näha."