Eesti naiskond koosseisus Katrina Lehis, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk kohtus avaringis ehk 1/16-finaalis Suurbritanniaga ning teenis napi võidu 45:44. Eestlannad tegid tähtsa vahespurdi kuuendas minimatšis, mille Lehis võitis 8:5, viies Eesti 30:27 ette. Viimases matšis suutis britt Susan Maria Sica Lehise vastu neljapunktilise kaotusseisu tagasi vehelda ja viigistas 41:41-le, ent lõpus oli eestlanna siiski kindlam.

Eesti läks järgnevalt vastamisi Rumeeniaga, kes oli avamatšis alistanud Tšehhi ülikindlalt 45:28. Ka selles kohtumises tegi just Lehis kuuendas minimatšis otsustava vahespurdi (4:1) ning eestlannad hoidsid seejärel mõnepunktilist edu lõpuni, teenides võidu 38:32.

Veerandfinaalis kohtus Eesti USA-ga, kes oli 16 hulgas parem Jaapanist 39:34. Eestlannad paraku USA-le vastu ei saanud ning pidid vastu võtma kaotuse 38:44. Eesti jätkab nüüd matšidega 5.-8. kohani. Järgnevalt kohtuti Venemaale kaotanud Saksamaaga. Eestlannad sai sakslannade üle võidu torgetega 36:27.

Viienda koha matšis ootas Eestit ees Itaalia, kes oli omakorda 45:40 parem Ukrainast. Eestlannad alistasid Itaalia 34:27, mis tähendas, et Eesti teenis viienda koha. Sellega teeniti ühtlasi olümpiamängude kvalifikatsiooni arvestuses kaks punkti rohkem kui Itaalia. OM-ile pääsevate Euroopa võistkondade seas jääb Eesti praegu viimasel edasipääsukohal paiknevast Itaaliast siiski 42 silma kaugusele.

Finaalis läksid omavahel vastamisi Venemaa ja Poola. Poolatarid said väga tasavägises kohtumises magusa 45:44 võidu. Pronksimatšis alistas USA 43:35 Hiina.

Tallinna Mõõga individuaalturniir lõppes eestlannade jaoks kollektiivse altminekuga, sest kõik viis põhitabelisse jõudnud Eesti vehklejat kaotasid avaringis.