Olukorra muudab eriti kummaliseks, et Aer Linguse näol on tegemist Iirimaa rahvusliku lennukompaniiga ja Lanigan-O'Keeffe on Iirimaa tippsportlane.

"Täna sain ma avaliku häbistamise osaliseks, kui ma üritasin reisida rahvusvahelisele võistlusele, kuid mind visati lennukist välja," kurtis Lanigan-O'Keeffe Facebookis.

Intsident juhtus 26. märtsil, kui iirlane üritas pääseda Dublinist Birminghami suunduvale lennukile, et reisida Birminghamis toimuvale vehklemisvõistlusele. Kuna iirlane oli end lennule registreerides andnud pagasisse ka vehklemismõõgad, kästi tal lennukist lahkuda.

"Olen pühendanud oma elu sellele, et esindada oma kodumaad väärikalt tänavustel Rio de Janeiro olümpiamängudel, kuid minu riigi rahvuslik lennukompanii vedas mind alt. Pean Birminghami võistluse vahele jätma ja raiskama väärtuslikku toetusraha, mida kulutasin lennureisiks ja hotellimajutuseks. Olen kümme aastat selle varustusega lennukitega reisinud, kuid nüüd siis selline tagasilöök," teatas pettunud iirlane.

Kui intsident avalikkuse ette jõudis, esitas lennukompanii järgneva pressiteate: "Kahetseme, et pidime reisijale ebameeldivusi valmistama. Samas on meie reeglite kohaselt Aer Linguse regionaalsetel reisidel lubatud kanda spordiga seotud relvi vaid juhul, kui nad on eelnevalt deklareeritud. Hüvitame reisija lennupileti täies mahus."