Kuu tagasi EM-il ei jõudnud keegi teisest ringist kaugemale. Nüüd veheldi pisut paremini, kuid kasu ei miskit – pihud jäid ikka tühjaks. Oleks siis tegu kogenematute sportlastega, aga ei – Katrina Lehis, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva – tema on kokku võitnud neli individuaalmedalit, ka MM-kulla – seisid veel mullusel EM-il poodiumil.

Lehis purustas kaks esimest ja mitte esimese suurusjärgu vastast kindlalt ja võimsalt, ent kui vastu astus maailma kolmas number, Hongkongi vehkleja Vivian Wai Man Kong, oli sein ees. Mitte küll müür, aga läbimatu sein ometi – kaotus tuli numbritega 13 : 15.

Beljajeva otsustas avaringis vehklema hakata siis, kui hiinlanna Anqi Xu sai kolme torkega ette. Lõpuks Beljajeva siiski viigistas seisu, aga otsustava torke tegi vastane, kui lisaajast oli kulunud kuus sekundit. Ehk siis Beljajeva mängiti kavalalt ja puhtalt üle.

Vanameister Irina Embrich näitas viimaste aegade parimat vehklust, ent selleks jäi teises ringis maailma kuuenda mõõga Coraline Vitalise vastu väheks. Embrich juhtis veel 11 : 9, kuid siis läksid ohjad Vitalise kätte. 14 : 15 kaotus oli valus ja kahetsusväärne.

Kõik loetletud kolm matši olid võidetavad, kuid midagi jäi puudu. Miks? Eks asjaosalised tea paremini. Vaid Kristina Kuusk ei saanud esimeses ringis tuneeslannale Sarra Besbesile vähimatki vastu ja kaotas 9 : 15.

Selline on siis seis enne naiskonnavõistlust. Laupäeval selgitatakse välja kaheksa paremat ja kui Eesti ei pääse pühapäeval medalitele vehklema, on kuri karjas, sest jagatakse ju topeltkoguses olümpiapunkte. Kuna Eesti naiskonna seis pärast kahte valikturniiri pole kiita, ei rahulda neid ka seitsmes-kaheksas koht.

Niisiis päästaks epeenaiste aasta medal naiskonnavõistluselt. Tunamullu võideti kuld, kas vahepeal on toimunud taandareng? Tõde selgub nädalavahetusel.