MK-etapi pronksmedali võitmisega kordas Štšeglov Eesti ratastoolivehklemise kõrgeimat saavutust. Senine ainus MK taseme pronksmedal pärineb 2012. aastast, mille vehkles Eestile välja narvalanna Natalja Horenkova.

Aleksei Štšeglov võistles Varssavis C klassis epees ja floretis ning sai mõlemas distsipliinis pronksmedali.

Treeneri Aleksander Larjušini sõnul täitis noor vehkleja ootusi, samas aitas kõrge tulemuse saavutamisele kaasa ka sportlik vedamine. “Meil õnnestus näidata väga head tulemust, vaatamata sellele, et Alekseil on võrreldes vastastega vähe võistluskogemusi. Meie jaoks on olulised mitte ainult medalid, vaid nii kõrge tasemega võistlustel osalemise kogemus,” ütles Larjušin.

Kokku võttis Maailma karikaetapilt ratastooli vehklemises osa 20 riiki.

Ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglovi jaoks oli MK-etapp kolmandaks rahvusvaheliseks võistluseks. 2015. aastal võttis ratastoolisportlane osa Ungaris toimunud maailmameistrivõistlustest, kus saavutas 13. koha. Selle aasta mais oli ta kaheksas Itaalias toimunud Euroopa meistrivõistlustel.

Narvas tegutsev vehklemisklubi “Florett” on Eestis ainuke, kus saavad treenida ka erivajadustega ratastoolivehklejad ning kus on olemas kogu vajalik varustus ala harrastamiseks.

Hetkel hoiab Aleksei Štšeglov maailma edetabelis C kategoorias epees 7. kohta ja florettis 11. kohta.