Mezentseva näol on tegemist vehklejaga, kes on aastaid võistelnud tavaklassis, kuid vigastuse tõttu ei saa enam seistes võistelda. Üleminek on olnud Mezentseva jaoks väga vaevaline. Ühel hetkel tuli mõistmine, et ratastoolis vehklemine on nagu peegelpildis tavavehklemine ning peale seda on ta tegelenud oma reflekside ümber õppimisega.

Ratastoolivehklemine on Mezentseva hinnangul väga kiire ja intensiivne ning tavaliselt kestab kohtumine 15 torkele umbes minut aega. Kuna ratastoolid on põranda külge kinnitatud, siis ei ole võimalik veheldes distantsi suurendada ning mõlemad vastased on pidevalt torke kauguses.

“Ratastoolis ei ole võimalik rahulikult mõelda ega vastast tunnetada, see töö tuleb ära teha enne kohtumise algust.” sõnab Mezentseva. Ta lisab: “Väga palju tööd tuleb teha relvast vaba käega, mis peaks justkui jalgu asendama, kuid tavavehklemises on see ainult hoogu andev. Suurimaks erinevuseks on see, et ratastoolis peab kasutama ülakeha liikumiseks, siis tavavehklemises on ülakeha paigal ning liiguvad jalad ja relvast vaba käsi.” Paljudes teistes riikides vehklevad tavavehklejad ka ratastoolis, sest see parandab oluliselt reaktsioonikiirust ning muudab käe väga liikuvaks.

Mezentseva esimene aasta ratastoolivehklemises on möödunud tegusalt ja põnevalt. Ta saavutas Prantsusmaal toimunud IWASi poolt korraldatud ametlikul satelliitturniiril teise koha, Sarrebourg’i rahvusvahelisel võistlusel kolmanda koha ning hetkel hoiab ta Prantsusmaa edetabelis esimest kohta. “Suureks toeks sellel teel on mulle olnud minu treener Anatoli Jasnov, Eesti Paralümiakomiteest Signe Falkenberg, Mihkel Joosing ning Alar Õige. Tänu neile sain treenida Prantsuse ja Ukraina koondistega ning nädal enne MM-i sain osaleda treeninglaagris Koreas.” avaldab Mezentseva tänu kõigile toetajatele.

“Ma olen pigem meeldivas ärevuses kui närvis. Mulle meeldib võistelda ning vehklemine on minu kirg. Samuti on tegemist esimese võistlusega, kui mind saadab minu treener Anatoli Jasnov. See valmistab mulle suurt rõõmu ning annab turvalisuse tunde.” hindab Mezentseva hetkeolukorda.

MM-i eesmärgiks on saada eelmisest MK etapist parem tulemus (Varssavis 10.-15.07 epees 21. ning floretis 31. koht) ning jääda 25 hulka, sest nende seast valitakse Tokyo 2020 paraolümpiamängudele pääsejad. Hetkel kõige suuremaks eesmärgiks Mezentseval on pääseda Tokyo 2020 paraolümpiamängudele ning selle nimel tehakse hetkel palju tööd.