Zirk startis 50 meetri liblikujumises, kus ta jõudis paremuselt viienda ajaga õhtusesse poolfinaali. Eelujumise tulemus 24,33 sekundit, mis jääb tema isiklikule rekordile alla 0,12 sekundiga. Oma eelujumises oli Zirk teine, kiireimat aega näitas venelane Pavel Pahhomov (24,25).

“Tuleb tunnistada, et üllatavalt hea aeg ja jään oma esitusega igati rahule,” lausus Zirk. “Tegemist oli küll alles eelujumisega, kuid viienda ajaga on hea edasi pääseda ja tulemus tekitas hea tunde.” Meeste 50 meetri liblikujumise poolfinaalid on Eesti aja järgi kavas täna kell 18.37.

Kertu Ly Alnek parandas 100 meetri vabaujumises Eesti juunioride rekordit, mis tagas ka temale pääsu õhtusesse poolfinaali. Alnek läbis distantsi ajaga 56,79 sekundit. Ka varasem juunioride rekord kuulus Alneki nimele (56,97).

“Ajaga jään rahule, kuid poolfinaaliks saab mõningaid pisiasju veel parandada,” lausus Alnek. “Kaotasin finišis sajandikke, sest oleksin pidanud ühe tõmbe rohkem tegema, pöördesse minek peaks samuti kiirem olema,” lisas ta. Naiste 100 meetri vabaujumise poolfinaalid on Eesti aja järgi kavas täna kell 19.25.