Kõigepealt hommikustest ujumistest. 27-aastane Liivamägi pääses üllatuslikult oma kõrvalalal 200 meetri rinnuliujumises finaali, näidates kaheksandat aega - 2.06,46. 2009. aastast Martti Aljandi nimele kuulunud Eesti rekord sai alistatud 66 sajandikuga.

Tribuntsov (21) oli 100 meetri selilidistantsil eelujumises kokkuvõttes viies, pääsedes kindlalt poolfinaali. Tema aeg 51,36 on samuti uus Eesti rekord (varem 51,65).

Liivamägi sai finaalis 7. koha, tema aeg 2.06,93. Uue meistrivõistluste rekordi ujus välja sakslasest võitja Marco Koch - 2.00,53.

"Ma ei taha tegelikult öelda, et see mu kõrvalala oli, sest võtan alati iga ujumist väga tõsiselt. Finaaliks enam sellist jõudu ja energiat ei jätkunud (nagu eelujumises), aga kokkuvõttes olen muidugi päevaga väga rahul," rääkis Liivamägi pärast finaali.

Ta jätkas: "Tänases finaalis andis esimest korda väsimus natuke tunda, aga see on ka loomulik. Saan täna õhtul korraliku massaaži ja homme-ülehomme peaksin kompleksujumisteks taas valmis olema. Eesmärke kõva häälega välja öelda ei tahaks, aga isiklikku rekordit loodan nii 100 kui 200 meetri distantsilt."

Ligi tund hiljem näitas suurepärast minekut Tribuntsov, kes Eesti rekordnumbrid 51,12-ni viis ja sellega end viimasena finaali ujus. Hommikul ujutud Eesti tippmark sai löödud 24 sajandikuga, esimesena finaalist välja jäänud konkurent aga seitsme sajandikuga.