Esmalt peeti +5 kraadise veega jões 4x25 m teateujumine. Eesti tiim Irena Rosenberg, Aivar Rosenberg, Ergo Tamm ja Henri Kaarma sai 2. koha nagu mullugi samal võistlusel. Karika võitis kohaliku klubi nelik.

Seejärel starditi 25 m rinnuliujumisel ja 50 m vabaujumisel. Medaleid jagati neil distantsidel kümnes erinevas vanuseklassis.

Taliujumise maraton, 450 meetrit, ujuti Jelgavas teist korda avavees, 225 m vastuvoolu ja sama palju tagasi. Maratoni ujus 5 naist ja 14 meest, kelle seas ka neli eestlast. Kuni pöördepoini ujusid koos mitmekordne taliujumise maratoni maailmameister Henri Kaarma ja talle tugevat konkurentsi pakkunud sakslane Christof Wandrasch. Allavoolu ujudes saavutas Wandrasch (5.47,82) edu ja tuli võitjaks. Teiseks jäi Kaarma (6.04,78), kolmanda koha sai Ergo Tamm (7.14,06). Margus Mironov (8.10,66) oli neljas ja Raido Laidla (12.01,79) kümnes.

Naistest võitis Läti ujuja Sandra Gosa (9.55,76). Legendaarne Inglismaa naisujuja Jackie Cobell, kes on Guinessi rekorditeraamatus kui kõige kauem üle La Manche väina ujunu, oli maratonil teine.

Henri Kaarma ja Ergo Tamm said võistlustelt kokku 4 medalit, Irena Rosenberg ja Aivar Rosenberg 3 medalit, Malle Elvet, Daniel Tikkerbär ja Artur Tikkebär 2 medalit ning Margus Mironov ühe medali.

Mullu augustis rahvusvahelises teatetiimis üle Beringi väina Tšuktsi neemelt Alaskani ujunuist olid Jelgavas lisaks Cobellile võistlemas veel Henri Kaarma, IWSA president soomlanna Maria Yrjö-Koskine ja Jelgvas Ronu juht Alex Jakovlev.