Finaalis läbis Zirk distantsi ajaga 24,02, mis ühtlasi tähistab ka tema uut isiklikku rekordit. “Medal tuli mulle üllatusena, aga finaalis lihtsalt sada protsenti kõik klappis,” lausus 17-aastane Zirk. “Tundsin, et start ja finiš õnnestusid hästi ning võrreldes hommikuga oli ikka kõvasti parem ujumine.”

“Miinimumeesmärk on sellega täidetud ja medal käes,” lisas Zirk. “Kindlasti sain siit positiivse laengu, kuid tegemist on alles esimese päevaga ja neli pikka võistluspäeva on veel ees. Võtan tänast medalit rahulikult ja keskendun järgmistele startidele.”

Zirgi treeneri Kaja Haljaste sõnul ei suutnud ta alguses oma silmi uskuda. "Lõpp oli väga tihe ja ma ausalt öeldes ei uskunud, et Kregor lõpetas kolmandana," ütles Haljaste. “Kregor oli terve päev väga heas meeleolus ja enesekinel. Distantsi keskel vajus ta küll korraks ära, aga lõpus sai käed väga kenasti vastu seina ja kolmas koht oligi tõsiasi."

50 meetri liblikujumises võitis kuldmedali ukrainlane Andrii Khloptssov (23,51) ning hõbedale tuli hispaanlane Alberto Lozano Mateos (23,53).

100 meetri vabaujumises parandas Kertu Ly Alnek Eesti juunioride rekordit. Alnek läbis poolfinaalis distantsi ajaga 56,65, mis andis talle kokkuvõttes tubli 14. koha. Varasem rekord kuulus samuti Alneki nimele, mille ta ujus täna hommikul eelujumises (56,79).