Möödunud aasta EM-il samal distantsil pronksi võitnud Aljand arvas, et ta oleks olnud võimeline ka tänavu medalikonkurentsi sekkuma, kuid kahjuks ei klappinud kõik tehnilised nüansid.

"Tõmbasin delfiini ujumise ajal natuke vett kurku, see ajas köhima. Samas, kui kõik oleks nii, nagu peaks, siis see võib-olla eriti rolli ei mängiks, kuid kui ettevalmistus pole olnud ideaalne, paned seda rohkem tähele," rääkis Aljand.

Eesti esiujuja sõnul oli talle finaalipääs siiski suureks kergenduseks, eriti pärast neljapäevast altminekut 100 m rinnulidistantsil. "Suur kivi kukkus südamelt, kui finaali sain. Eks see EM on olnud üles-alla nagu Ameerika mäed."

Järgmisel nädalal saab Eesti publik Martti Aljandit näha võistlemas Eesti lühiraja meistrivõistlustel Kalevi ujulas. Eesti meistrivõistlused peetakse neljapäeval ja reedel.

Ralf Tribuntsov jagas 100 m seliliujumise finaalis 8. kohta, saades ajaks isikliku rekordi lähedase 51,69. Euroopa meistriks sel distantsil tuli prantslane Jeremy Stravius, kes ujus ajaga 49,74.

Loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest.

Intervjuu Aljandiga: