"Heade emotsioonidega me Euroopa meistrivõistlustele läksime ning veel parematega tuleme ära. Isegi kui medalivõidud kõrvale jätta oli mitmeid õnnestumisi. Näiteks Pjotr Degtjarjov püstitas juunioride Eesti rekordeid ja mitu koondislast jõudis tiitlivõistlustel esmakordne poolfinaali. Eks põrumisi oli ka, aga positiivset jagus selgelt enam," lisas Aljand.

Eesti koondise peatreeneri tütar Triin ja poeg Martti olid Poolas eriti võimsas löögihoos. Vähe jäi puudu, et mõlemd naasnuks EM-ilt kahe medaliga. Triin Aljand sai hõbeda 50 meetri liblikujumises ning pronksi 50 meetri vabaltujumises, Martti pronksi 100 meetri kompleksis ning 4. koha 100 meetri rinnulis.

"Triin tuli selgelt oma tegema. Kui sa oled korra juba medali võitnud, siis väiksemate soovidega tiitlivõistlustele ei minda. Martti puhul oli esimesi märke heast vormist näha juba USA meistrivõistlustel Atlantas, kuid et ta suutis siin veel lisada, oli meeldiv üllatus. 100 meetri rinnuliujumise Eesti rekord on ikka võimas," toonitas Eesti koondise peatreener.

Triin Aljand proovib nüüd järgmisel nädalal Itaalia meistrivõistlustel täita pikas basseinis Londoni olümpia A-normi. Võimalik, et sinna suundub võistlema ka Martti Aljand. 19.-20. detsembril saab värskeid tiitlivõistluste medaliomanikke võistlemas näha kodustel meistrivõistlustel.