"See võtab minu arvates tema tagasituleku hästi kokku. Nimelt lähenes ligi 10-aastane noor tüdruk Michaelile ning ütles talle, et väga lahe on teda jälle võistlemas näha. Michael oli siiralt tänulik selle üle," kirjeldas Liivamägi Delfile ja Eesti Päevalehele.

Liivamägi ja Phelps ujusid koos 100 meetri liblikujumise eelujumises, kus Phelps näitas kogu kvalifikatsiooni parimat aega 52,84, Liivamägi sai kokkuvõttes 56,49-ga 32. koha. Finaalis sai Phelps kaasmaalase Ryan Lochte järel teise koha. 50 m vabaltujumiseski kasutas ta liblikastiili ning näitas 24,06-ga eelujumiste 42. aega. Liivamägi piirdus sel distsipliinil ajaga 29,70 ning platseerus 89 mehe seas eelviimasele kohale.

"Väga meeldiv oli tõesti temaga ühes vahetuses ujumine ning kindlasti oli fännide aplaus enne starti ka temale endale südantsoojendav," muljetas Liivamägi. "Mina ise temaga ei suhelnud, ujujad respekteerivad teda niivõrd palju, et igaüks ei ürita tema aega raisata. Oleme siiski ju võistlustel."

Võimeline medalitele ujuma

Liivamägi võttis Phelpsi comebacki kokku sõnadega: "Phelpsi ujumised on selleks võistluseks tehtud ning tema comebacki võib edukaks lugeda. Tema enda sõnul naudib ta vees olemist rohkem kui varem ning see on kõige tähtsam. Ma ei usu, et tal oleks vaja kellelegi tõestada, kui hea ta on. Usun, et ta võtab asja samm-sammult, aga kindlasti vaatab ka juba Rio olümpia poole. Kui ta on võimeline selliseid tulemusi peale poolt aastat treenimist tegema, siis on ta enam kui võimeline uuesti medalite eest võitlema."

Eesti ühele parimale ujujale ei tulnud Phelpsi tagasitulek üllatusena. Kuigi oma otsusest teatas 22 olümpiamedalit võitnud ameeriklane avalikkusele aprillis, oli mehe plaan ujumisringkondadele teada juba aasta alguses.

Kasulik kogu ujumisele

"Tegelikult oli ujumisringkondades juba ammu teada, et ta oli comebacki tegemas. Alates jaanuarikuust räägiti, et ta pidavat ühel GP etapil võistlema ja tema 6 kuud antidopingu programmis sai just enne Mesa GP etappi täis, ning need, kes ujumist lähemalt jälgivad, nägid seda ammu ette," rääkis Liivamägi.

"Üldiselt on see muidugi nii USA ujumisliidule kui ka ujumise kui spordi jaoks väga oluline. Kindlasti toob ta rohkem pealtvaatajaid ning huvilisi võistlustele ja selle kaudu ka rohkem raha sporti. Piletid võistlustele müüdi samal päeval välja kui ta oma tagasitulekut teatas ning basseini ääres jälgitakse iga tema tegevust kümnete kaameratega. Basseinist lahkub ta samamoodi tagantukse kaudu, et vältida meediat ja fänne."