Phelps, kes kannab 50-protsendiliselt polüetaaniga kaetud Speedo LZR-i trikood, kaotas imetrikoos ujunud Biedermannile eile MMi 200 meetri vabaltujumises, kirjutab Sportnet. Lisaks loovutas ta sakslasele ka maailmarekordi - uus tippmark on 1.42,00.

"Mulle aitab! Spordiala laguneb koost. Võtku parem kohe midagi ette või nad kaotavad mehe, kes nende tribüünid täidab," ähvardas Bowman BBC vahendusel.

"Michaelil läks aega 2003. aastast 2008-ni, et jõuda 1.46 pealt 1.42,9-ni, kuid see kutt tegi seda 11 kuuga. Küll tal on imeline treeningprogramm," kurjustas treener.

Phelps kiitis aumehelikult Biedermanni esitust ega ajanud kaotust trikoo süüks: "Ma ei kaotanud ujumistrikoole, vaid suurepärasele sportlasele."

Maailma ujumisliit FINA täpsustas eile reegleid, mis hakkavad kehtima 2010. aastast - meeste trikood hakkavad ulatuma vöökohast põlvedeni, naiste omad õlgadest põlvedeni. Lisaks teatati, et lubatud on vaid tekstiilist trikood, erilised standardid kehtestatakse ujuvusele, tihedusele ja läbilaskevõimele.