Nimelt vihjas Mehhiko ujumisliiduga seotud anonüümne allikas, et mitmed riigi ujujaid ei tohiks hetkel Kaasanis üldse võisteldagi. Täpsemalt on tervelt 32 Mehhiko poolt MM-ile kvalifitseerunud aega kahtlusega, et sääraseid tulemusi sportlaste poolt reaalselt kunagi välja ujutud pole. See number on seda jahvatavam, et kokku kvalifitseerus Mehhiko MM-ile 36 individuaalse ajaga, mis tähendab, et vaid neli tulemust on hetkel suurema kahtluseta.

Konkreetselt süüdistatakse ujumisportaali swimswam.com allikate kohaselt mehhiklasi selles, et eelmainitud 32 aja puhul on lihtsalt jälgitud Rahvusvahelise Ujumisliidu (FINA) MM-ile pääsemise A- või B-norme ning siis sellele vastavalt paberile ligilähedane aeg märgitud. Näiteks ei ületa ükski võltsimiskahtlusega aeg MM-normi enama kui 15 sajandikuga. Suurem osa MM-norme on Mehhiko poolt sealjuures ületatud vaid ühe-kahe sajandikuga.

Kahtlustustele lisab tuld veel asjaolu, et aegadest, millega MM-ile kvalifitseeruti, on enamik Mehhiko ujujaid kaugele jäänud. Samuti on esimese kolme päevaga vaid üks mehhiklane enda hooaja parimat tulemust ületanud. Kurioosne on ka tõik, et mitmete MM-normide täitmiste puhul peaks tegu olema ka Mehhiko rahvusrekorditega, kuid ei FINA ametlikus andmebaasis ega Mehhiko riiklike meistrivõistluste tulemustes neid rekordeid kajastatud pole.

Siiski on seni tegu veel spekulatsioonidega ning hetkel ei ole ka kindel, kas ja kuidas FINA vastavatele süüdistustele reageerib.