Tõsi, Luiged on küll teadaolevalt ainsad kolmikud, kes kunagi olümpiamängudel osalenud, ent nagu selgub, püüdlevad Rio mängudele veel ühed kolmikud.

Nimelt on Georgia ülikooli ujumismeeskonna liikmed Jay, Mick ja Kevin Litherland, kel sünnikuupäevaks 24. august 1995, võtnud tõsiselt kavva Rio olümpiale pääsemise.

"Nende juures on hea see, et nad kõik suudavad väga kiiresti ujuda," sõnas Georgia ülikooli ujumistiimi peatreener Jack Bauerle, kui tal paluti vendi iseloomustada.

Huvitaval kombel on kõigil vendadel nii USA, Uus-Meremaa kui Jaapani kodakondsus. Nende isa Andrew on pärit küll Uus-Meremaalt, ent poiste ema Chizuko, kellega isa kohtus Aasias kokana töötades, on jaapanlanna. Üles kasvasid Jay, Mick ja Kevin siiski juba Ameerika Ühendriikides.

Üks vendadest, Jay, on USA-d rahvusvahelistel võistlustel varem esindanud ning Rio olümpiapiletitki asub ta jahtima läbi maailma võimsaima ujumisriigi kvalifikatsioonivõistluse. Mick ja Kevin otsustasid pääset püüda aga Uus-Meremaa koosseisus, kus konkurents on kordades hõredam.

"Loodetavasti läheb kõik hästi ja nad saavad selle suurepärase kogemuse võrra rikkamaks," sõnas isa Andrew Foxi uudistekanalile.

Olgu, kuidas on, aga erinevalt Luikedest pole ühelgi Litherlandi vendadest veel olümpiapääset lunastatud ning samavõrd eriline nagu meie kolmikute saavutus - esindada kolmekesi ühel alal ühte riiki - ei saa ujujate oma ilmselt olema.