Liivand (25) oli viimane lõpetaja, nelja katkestaja hulka mahtus teine eestlanna, nooruke Meribel Saar (16).

Ilmastikutingimused olid rasked - laine kõrgus kuni 2 m ning vesi +17 kraadi. "Võistlus oli karm. Kohe stardist sain pärast kolmandat-neljandat tõmmet tugeva löögi kõhtu, rindkere juurde. Mõtlesin, et lõpetan juba enne 500m, kuid asusin ikkagi rajale ning võtsin alguses rahulikult," rääkis raskest katsumusest Liivand ja lisas: "Tegemist oli väga külma veega ning kui jõudsin kolmandale ringile olid käed-jalad rahulikust tempost külmunud ning ei jõudnud enda õiget kiirust üles võtta."

Meribel Saar katkestas külmast tulenevatest jalakrampidest. "Meribel oli tohutult tubli, ainult kiidusõnad! Saabusin ise arstide hoole alla, kus mõõdeti kehatemperatuuriks 32C ning tuvastati alajahtumine. Pärast 15 minutit soojendava tekki all olekut käidi mind mitu korda kontrollimas, kuna kehatemperatuur ei tõusnud ning arstid mõtlesid mind haiglasse saata," pajatas Liivand, kel kulus distantsi läbimiseks aega 2:22.13.

Juba homme asub Liivand starti tavaujumise Eesti meistrivõistlustel, mis toimuvad Tallinnas Kalev Spas. Kaasa teeb ta kõigil rinnulidistantsidel. Liivandiga koos saabus Eestisse ka Indast pärit sõbranna Jyotsna Pansare, kes üritab Eesti meistrivõistlustel kaasa tehes täita Rio olümpianormi.