Riia, Liepāja, Ventspilsi ja Valmiera ujulates sel laupäeval toimuv ööujumine on järjekorras juba viies. Mullu osales üritusel üle 900 inimese, kes läbisid vees 89,9 kilomeetrit.

Läti ujumisliidu president Aivars Platonovsi sõnul pakub tänavune ööujumine mitmeid üllatusi. „Ka sel aastal püüame üllatada ööujumise külalisi uute tegevuste ning veel positiivsema atmosfääriga. Riias toimuvad kooliõpilaste võistlused, aga Liepājas, Ventspilsis ning Valmieras saavad külastajad ujumist nautida muusika ja valgusmängude saatel,” sõnas Platonovs.

Valmieras tähistatakse ühtlasi ujula esimest sünnipäeva.

„Soovime juhtida inimeste tähelepanu sellele, et ujumine on üks ellujäämisoskustest, mille igaüks peaks selgeks saama,” ütles Vidzeme Olümpiakeskuse ujula juhataja Inga Amerika.

„Juubeli puhul rõõmustame Valmiera elanikke ning linnakülalisi suurepärase show’ga, kus osalevad neoonžongleerijad, lastega tegevad basseinis tegevusjuhendajad ning vees võib vaadata filmi.”

Valmieras on öisel ujumisel osalemine tasuta. Vabalt valitud tempos saab läbida kas 25, 50 või 100 meetrit. Saunadega puhkealale pääseb nädalavahetuse hindadega; lisaks on avatud pop-up baar ja kõlab muusika.