Samaaegselt toimus Kanadas Windsoris ka lühiraja MM, kus eestlaste parimaks tulemuseks osutus Martin Liivamäe 16. koht 100 meetri kompleksujumises. Võistlusbasseinid ja -tingimused pole küll kunagi identsed, kuid ettekujutuse Suurbritannias treeniva Zirgi tasemest peaks allolev võrdlus andma küll.

200 meetri seliliujumises alistas Zirk Andres Olviku kuue aasta taguse tippmargi 2,16 sekundiga, ujudes välja aja 1.54,20. MM-il andnuks see 18. koha.

100 meetri liblikujumises sai Zirk 16 sajandikuga jagu eelmise aasta detsembris tema enda poolt püstitatud rekordist - aeg 51,44. MM-il oleks selline resultaat viinud poolfinaali ning andnud seal 16. koha.

200 meetri vabaltujumises võidutses tartlane 1.44,05-ga, mis tähendab, et Vladimir Sirdorkini seitsme aasta tagune Eesti rekord sai löödud 1,38 sekundiga. MM-il viinuks see aeg seitsmendana finaali ning andnuks seal kaheksanda koha!

100 meetri vabaltujumises oli Zirgi aeg 47,57 ehk 42 sajandikku parem Sidorkini 2008. aastal püstitatud tippmargist. MM-il toonuks see kindla edasipääsu ning andnuks poolfinaalis 13. koha.

200 meetri liblikujumises parandas Zirk enda aasta tagust rekordaega 2,94 sekundiga. MM-il toonuks ka see aeg eestlasele koha 20 parema seas, täpsemalt platseerunuks ta 18. positsioonile.

Kokkuvõtteks. Lühiraja MM pole kunagi kuulunud kõige olulisemate tiitlivõistluste sekka ning seegi kord jäid paljud Rio olümpiast taastuvad ala tipud võistlusest eemale. Seetõttu ei saa me ka (veel) väita, et Zirk kuulub näiteks 200 meetri vabaltujumises maailma kümne kiirema mehe hulka. Küll aga andsid nädalavahetuse tulemused kinnitust, et tegu on Eesti hetke ülekaalukalt mitmekülgseima ning ilmselt juba ka parima ujujaga.