Hommikul pääses 16-aastane Zirk 8. ajaga A-finaali. Millised mõtteid see tekitas?“Hommikul ei tundnud end väga hästi. Ei saanud kuidagi käima end ja tehniliselt polnud hea sooritus. Samas ei olegi ma täiskiirust 50m distantsil harjutanud nii palju, olen keskendunud 100m distantsile,” rääkis värske rahvusrekordi omanik Zirk, kes tunnistab, et õhtusesse finaali tuligi ta minimaalselt Eesti rekordi järele.

“Kui hommikul oli eesmärk saada kindlasti A-finaali, siis õhtusesse starti tulin ma juba kindla eesmärgiga rahvusrekord alistada,” sõnab Zirk. “Päris maksimumhinnet endale ei pane, tehniliselt oleksid võinud mõned asjad olla ikka paremini, aga sellega olen rahul, et kiirus on olemas ja et Eesti rekord tuli. See on hea!” võttis Zirk tänase kokku.

Homme aga ootab ees 16-aastase noormehe põhiala, milleks on 100m liblikujumist. Kuidas on Zirk selleks valmis? “Puhkan, taastun ja olen homseks võistluseks igati valmis!” ütles Zirk.

100m liblikujumise Eesti rekord 53,61 kuulub alates 12. märtsist just Zirki nimele ja homme on näha, kas tuleb rekordiuuendus.