Viimati Iisraeli naiste jalgpallikoondise psühholoogina töötanud Rogan (38) andis 11. oktoobril Iisraelis koos naiskonnaga viibides positiivse koroonaproovi. Reeglite kohaselt pidanuks austerlane jääma karantiini.

Rogan väitis ametnikele, et soovib reisida tagasi pere juurde, kes viibib samuti Iisraelis. Ametnikud olidki nõus 2008. aasta maailmameistrile organiseerima transpordi koju, ent endine ujuja oli vahepeal juba hotellist kadunud. Nimelt oli ta ostnud salaja lennupiletid Los Angelesesse, kus ta tegelikult igapäevaselt elab.

Tel Avivi lennujaamas esitas Rogan töötajatele 72 tundi vana koroonaviiruse testi tulemuse, mille vastus oli negatiivne. Viimati antud positiivsest testi mees aga varjas. Selleks ajaks, kui Iisraelis Rogani käitumisele jälile saadi, oli mees teinud juba Saksamaal vahemaandumise.

Iisraeli jalgpalliliit otsustas Rogani pärast intsidenti vallandada. Tasub mainida, et austerlase leping oleks niikuinii koos tänavuse aastaga lõppenud. Lisaks määrati mehele rahatrahv.

"Inimene, kes peaks meid vaimselt ette valmistama, tegi midagi nii piinlikku," rääkis üks anonüümseks jäänud jalgpallur kohalikule meediale. "Kuidas on inimesel jultumust minna kahele lennule ja viibida lennujaamas, kui ta on andnud positiivse koroonaproovi? Mis siis saab, kui keegi haigestub seetõttu?"

Rogan ise pole seni soovinud juhtunut kommenteerida.