Teekonna pikkus „joonlauaga“ teeb ligi 40km aga enamasti ei suudeta lainete ja hoovuste mõjul otse kurssi hoida ja seega on võimalik, et tegelik teekonna pikkus kujuneb märksa pikemaks. Kaks aastat tagasi ujus sama seltskond üle tugeva lainetusega Kura kurgu Lätist Sõrve ning tuleva aasta soovitakse ära vormistada ka järele jäänud viimane, üle 50 km pikkune Ruhnu Kihnu lõik, mis peaks lõpetama Liivi lahe ujumiste seeria, kuid mis kindlasti kujuneb pea sama pikaks ja raskeks kui varasemalt kogetud üle Soome lahe ujumine, kirjutab Ujumisliit.

Mehed asusid teele Kolka neeme tipust 26. juuli hommikul kell 5.00 ja loodavad jõuda Ruhnu saare randa kella 21 paiku õhtul. Seltskonda kuulub juba varasemalt tuttav kolmik – Henri Kaarma, Romet Tepper ja Bruno Nopponen ning saatemeeskonda lisaks kaks kogenud ja avaveeujumisega ise lähedalt kokkupuutunud meest – Priit Vehm ja Rene Berezin.

Mehed on varem ujunud veel Võrtsjärvest Tartusse, üle Soome lahe Porkkalast Suurupisse kui väisanud mandri–Vormsi–Hiiumaa–Saaremaa ja Muhu vahel.