Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi andis ujumistreenerina töötanud 55-aastane Borzov tänavu maikuus 17-aastasele Stepanenkole organismi taastumise kiirendamiseks spordijoogi sisse segatuna tablette, mis sisaldasid Rahvusvaheline Antidopingu Agentuuri (WADA) keelatud ainete nimekirja kuuluvat anaboolset steroidi. Keelatud aine leiti neiult 24. mail võetud uriiniproovist, kusjuures neiu ei teadnud, et treener oli talle dopingut andnud, vahendab BNS.

Samuti esitati Borzovile süüdistus selles, et ta juhtis tänavu 28. juunil Tartus Puusepa tänaval sõiduautot Kia Carens, olles alkoholijoobes. Sealjuures oli Borzovil autos kaasreisijateks viis noorukit vanuses 15-16 eluaastat, kes olid samal päeval osalenud Tartus ujumisvõistlusel ja keda treener hakkas Tallinnasse sõidutama.

Dopingu andmise eest määras kohus Borzovile rahalise karistuse sada päevamäära, mis võrdub 1760 euroga. Joobes juhtimise eest karistas kohus Borzovi koos varasema kandmata karistusega ühe aasta ja kahe kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 850 tunni üldkasuliku tööga.

Töötundide tegemiseks on Borzovil aega kaks aastat ja sel ajal peab ta järgima ka kriminaalhooldaja kontrollnõudeid. Lisakaristusena võttis kohus Borzovilt pooleteiseks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Karistusseadustik näeb joobes juhtimise eest ette kas rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse ning ravimi dopinguna kasutamiseks üleandmise eest rahalise karistuse.

Eesti Ujumisliit võttis suvel Borzovilt õiguse treenerina töötamiseks.